Røde Kors opfordrer Hirtshals til at sige ja til en gåtur

INDSAMLING: Søndag 4. oktober inviterer Røde Kors borgere i Hirtshals til at gå ud og samle ind, så ingen skal stå alene

En rute samler typisk 1.000 kroner ind.Foto: Peter Sørensen

En rute samler typisk 1.000 kroner ind.Foto: Peter Sørensen

Der venter borgerne i Hirtshals en oplevelse, som hele verden mærker, hvis de siger ja til at samle ind for Røde Kors søndag 4. oktober.

Det bliver nemlig en gåtur, der vil gøre verden til et bedre sted, skriver Røde Kors.

Herhjemme vil nogle af de indsamlede midler gå til udsatte børn, da corona-krisen har ramt dem og deres familier ekstra hårdt.

En del af pengene fra indsamlingen vil også gå til krigsramte børn i Syrien og Yemen, der ikke får den mad, skolegang eller omsorg, som de har brug for. I dag er 8,4 millioner syriske børn påvirket af krig, mens 2 millioner børn er så underernærede i Yemen, at deres liv er i fare.

Nogle af de indsamlede penge vil også nå familier i flygtningelejre, hvor corona-virussen netop nu gør deres liv endnu mere sårbart, da de ikke har adgang til håndsprit, sæbe eller rent vand.

Men det bliver også en gåtur med mulighed for en masse sjove og gode oplevelser for indsamlerne.

- Et ja til at samle ind 4. oktober kan for eksempel bruges til at tage børnene med og give dem perspektiv på verden. Eller til at tage en god ven under armen og blive opdaterede på hinandens liv undervejs, lyder det.

I Hirtshals håber indsamlingsleder Jørgen Kiel, at borgere vil sige ja til at melde sig som indsamlere.

- Du er et vigtigt led i at skaffe pengene til Røde Kors’ hjælpearbejde. Mange vil faktisk gerne bidrage og står og venter på, at vi kommer. Vi har nok ruter og hver eneste indsamler er vigtig. Vi sørger for kaffe, the og hjemmebagte boller eller kage til jer efter turen. Under kaffen kan vi udveksle gode oplevelser, som der helt sikkert kommer mange af, siger Jørgen Kiel.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.