Danmark

Røde Kors: Over 1000 har tilbudt hjælp til flygtninge

Røde Kors kan ikke bruge mere tøj eller mad til de nyankomne flygtninge. Danskerne har givet i overflod.

Flere end 1000 danskere har tirsdag ringet ind til Dansk Røde Kors for at tilbyde deres hjælp til de mange flygtninge og migranter, der de seneste dage har krydset grænsen til Danmark.

- Folk spørger, hvad de kan gøre i især Rødbyhavn og Padborg, hvor flygtningene ankommer. Vi er meget rørte over, at folk ringer og spørger så desperat, hvordan de kan hjælpe, siger Jesper Bertelsen, leder i Røde Kors' nationale supportafdeling.

Ifølge ham har mange danskere pakket biler med ting, de har samlet sammen i nabolaget. Nogen har bagt boller eller købt en masse brød, som man vil donere til flygtningene.

- Det er helt vildt, så meget kreativitet, der bliver udvist her, siger han til Ritzau.

Tidligt tirsdag aften har Røde Kors dog meddelt de hjælpelystne danskere, at der ikke er brug for mere praktisk hjælp og flere hænder til at samle tøj og mad ind.

- Lige nu har vi rigeligt. Der er faktisk ikke brug for mere. Og når vi siger det til folk, der ringer ind, så bliver de altid enormt glade og overraskede over, at så mange har hjulpet allerede, siger han.

I Rødbyhavn og i Padborg er der læger, samaritter og ikke mindst frivillige, som blot er der for at støtte flygtningene.

- Vi har fået henvendelser fra politiet om, at flygtningene er utrygge ved myndighedspersoner og har brug for nogen til at støtte dem og simpelthen være medmennesker. Så det er det, de gør, siger han.

Cirka en fjerdedel af alle tirsdagens henvendelser kommer ifølge Bertelsen fra personer, som selv har flygtningebaggrund.

Hvis man gerne vil hjælpe, er der ifølge Jesper Bertelsen stadig brug for flere pengedonationer til indsatsen. Også mere langsigtede bidrag i forhold til integration som lektiehjælp er der brug for.

- Man skal orientere sig på rødekors.dk og på vores Facebook-side, hvor vi opdaterer, hvad der er behov for. Man skal ikke gøre noget, før man har snakket med os, siger Jesper Bertelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.