Røde Kors: Vi får ikke færre, men fattigere flygtninge

Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp ser flere store faldgruber i nyt udspil fra regeringen.

Der er intet, der tyder på, at regeringens nye "straksindgreb" rent faktisk bremser asyltilstrømningen, mener man i Røde Kors.

Derfor er organisationen også yderst skeptisk omkring den nye "SU-lignende" ydelse, som flygtninge, der får opholdstilladelse i Danmark, fremover skal modtage.

- Det er yderst tvivlsomt, om det her har konsekvenser. Det er i hvert fald ikke dokumenteret, siger generaldirektør i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl.

Ifølge Røde Kors seneste tal er der cirka 80 procent flere asylansøgere i Europa i første halvår sammenlignet med sidste år, og Anders Ladekarl tror ikke, asylansøgerne nødvendigvis vil vende om ved udsigten til en lavere ydelse.

Tilgengæld er Anders Ladekarl sikker på, at de asylansøgere, der i fremtiden får opholdstilladelse i Danmark, vil blive fattigere.

- Vi har prøvet det før, og vi oplevede, at en lavere ydelse var med til at begrænse integrationen. Det går først og fremmest ud over børnene, siger Anders Ladekarl.

Fattigdommen bekymrer også i Dansk Flygtningehjælp, hvor man derfor håber, at regeringen vil sørge for, at flygtninge med opholdstilladelse i det mindste kan arbejde deltid ved siden af ydelsen, så de rent faktisk er ligestillet med studerende, der lever af SU.

- Når man vælger at opfatte flygtninge som SU-berettigede, så mener jeg, man burde være regelret, og give dem de samme motiverende muligheder, som studerende på SU har, siger Andreas Kamm, generaldirektør i Dansk Flygtningehjælp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst