Røde: - Nogen har sovet i timen

- Katastrofe at ingen har hjulpet Træf på Toppen, siger Henrik Røde, der tilbyder at genrejse MC-stævnet

SKAGEN:Træf på Toppen lukker og slukker.

Det skrev vi forleden. Som en tør konstatering af, at motorcykelklubben i Skagen, MC Scavenius, har valgt at køre i garage med deres årlige motorcykeltræf, som gennem 23 år har trukket tusindvis af gæster til toppen af Danmark. Og hundredtusindvis af kroner i omsætning til det lokale erhvervsliv.

Nu er det slut - og hvad bliver det næste? Skagen Festival, måske. Som omtalt i NORDJYSKE Medier de seneste dage balancerer den mere end 40-årige festival på den økonomiske afgrund, og det er skidt. Ikke mindst i en kommune, der bryster sig af turisme og oplevelser som erklæret vækstspor.

Henrik Røde: - Skandaløst

- Det er en skandale af format, at Træf på Toppen bare sådan lukker ned. Hvorfor er der ingen, der har forsøgt at hjælpe dem, spørger Henrik Røde Jensen, der har mange års erfaring som eventmager, koncertarrangør med mere.

Han efterlyser nytænkning og samarbejde mellem private aktører, frivillige foreninger og det kommunale system, erhvervsliv og turistbranchen.

- Der er gang i det maritime i Frederikshavn Kommune, men de øvrige vækstspor hører vi ikke meget til.

- Hvis vi mener det alvorligt, at vi vil satse på turisme og oplevelser, er der nogle, der snart må træde i karakter. Jeg tilbyder gerne min hjælp til at genrejse Træf på Toppen med mine erfaringer og kompetencer.

- Om det skal være på Knivholt eller i Skagen, er ikke afgørende. Vi skal bare sørge for, at den slags arrangementer kører videre. Det er millioner af kroner, vi går glip af, og jeg forstår ikke, hvor Turisthus Nord og Erhvervshus Nord og hvad det nu hedder, er henne. De skal da ud og hjælpe de mange frivillige, der knokler, siger Henrik Røde Jensen.

Rock i Frederikshavn

Rock i Frederikshavn er et godt eksempel på, at partnerskaber kan hjælpe frivillige ildsjæle og være med til at holde liv i store arrangementer.

Det årlige rocktræf på Knivholt har været tæt på at lukke ned, men er nu i tæt samarbejde med Arena Nord, der står for markedsføring, billetsalg med mere.

Fakta

Træf på Toppen har eksisteret i 23, arrangeret af MC Scavenius.

Træf på Toppen modtager ikke kommunal støtte, og forleden meddelte arrangørerne, at de er kørt træt og lukker træffet.

Skagen Festival startede i 1971 og er Danmarks ældste festival.

De første år blev festivalen holdt i ”Tuxens Villa”.

Cirka 650 frivillige medvirker hvert år i Skagen Festival.

Sidste år modtog Skagen Festival 227.000,- i kommunal støtte.

Tordenskioldsdage er på den kommunale finanslov med et årligt tilskud på 967.000 kr.

Rock i Frederikshavn holdes den første lørdag i juni - de seneste år i samarbejde med Arena Nord, der står for markedsføring, billetsalg med mere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.