S-udspil om aktivering splitter røde vestegnsborgmestre

37 timers aktivering hver uge af flygtninge bliver en dyr og svær opgave, siger kommunale S-folk.

Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S), tror ikke, at det er muligt at aktivere alle flygtninge i 37 timer om ugen. Foto: Scanpix/Linda Kastrup/arkiv

Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S), tror ikke, at det er muligt at aktivere alle flygtninge i 37 timer om ugen. Foto: Scanpix/Linda Kastrup/arkiv

Flere kommunale S-folk på den københavnske vestegn kalder Socialdemokratiets forslag om aktivering af alle arbejdsløse flygtninge for urealistisk at gennemføre.

Det skriver Berlingske.

Forslaget er et element i det udspil til asylpolitik i Danmark, som Socialdemokratiet fremlagde mandag.

Her vil partiet have alle langtidsarbejdsløse indvandrere i arbejde eller aktivering 37 timer om ugen. Hvis ikke det lykkes, skal de trækkes i deres ydelser. S-politikerne på Christiansborg sender opgaven ud til kommunerne.

Men partikolleger i Ishøj og Brøndbys kommunalbestyrelser har svært ved at se, hvordan det skal blive til virkelighed.

- Det vil aldrig kunne lykkes. Selvfølgelig vil man kunne nå et stykke vej, hvis de økonomiske forudsætninger er til stede, men det når aldrig helt igennem, siger borgmester i Ishøj Ole Bjørnstorp (S) til Berlingske.

- Vi har ganske vist også haft nyttejob i Ishøj, men slet ikke så mange, som der var lagt op til i sin tid. Vi har ikke økonomi til at sætte flere hundrede personer i aktivering 37 timer om ugen.

Også i Brøndby Kommune undrer formand for beskæftigelsesudvalget, Franz Hansen (S), sig.

- Vi taler om de her ting, hver gang vi har møde i Beskæftigelsesudvalget, hvor jeg har siddet i ni år. Det kan ikke lade sig gøre at få hele den gruppe i aktivering, siger han til Berlingske.

Modsat mener Hvidovres borgmester, Helle Adelborg (S), at "hvor der er vilje, er der en vej". Det siger hun til P4 København.

Også de socialdemokratiske borgmestre i Herlev og Albertslund udtrykker støtte til idéen.

- Det er en rigtig god idé med 37 timers aktivering af udlændinge på offentlig forsørgelse. Og det kan sagtens lade sig gøre, hvis vi vil, siger Herlev-borgmester Thomas Gyldal (S).

Arbejdsgiverne i Dansk Arbejdsgiverforening forstår ikke, hvorfor ambitionen ikke er at få flygtningene i arbejde.

LO er dog begejstret for idéen om aktivering af flygtninge, oplyser formand Lizette Risgaard til Berlingske.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.