Rødhus Klit skal sælges

Dansk Folkeferie vil have solgt feriecentret i løbet af efteråret

Rødhus Klit Feriecenter er sat på slagslisten.Arkivfoto

Rødhus Klit Feriecenter er sat på slagslisten.Arkivfoto

RØDHUS:Rødhus Klit Feriecenter er sat på salgslisten af den nuværende ejer, Dansk Folkeferie.

- Vi traf allerede for flere år siden en strategisk beslutning om, at vi ikke vil eje feriecentre i Danmark, og Rødhus Klit er det sidste danske feriecenter, som vi mangler at få solgt, forklarer administrerende direktør Folmer Risager fra Dansk Folkeferie til NORDJYSKE Stiftstidende.
Rødhus Klit Feriecenter vil blive forsøgt solgt samlet til en investor inden årets udgang.

Køber er ukendt

Han har på nuværende tidspunkt ingen mening om, hvilken type af investor, som Rødhus Klit Feriecenter vil kunne sælges til.

- Det kan enten være en ejendomsinvestor eller en investor, der vil eje og drive feriecentre, mener Folmer Risager.
Dansk Folkeferie har tidligere været ejer af to yderligere feriecentre i Nordjylland ved Vigsø og Sæby.

Udlejer til flygtninge

Ud af Rødhus Klits 148 ferieboliger er de 48 udlejet til Udlændingestyrelsen som flygtningeboliger på en lejekontrakt, der er uopsigelig frem til udgangen af 2013.

- Men det ser vi ikke som en ulempe for salget, siger Folmer Risager.
Udlejningen af flygtningeboligerne vil nemlig garantere en køber en minimumsindtægt fra feriebyen i den første tid efter overtagelsen.

Flere mulige købere

Nordisk salgsdirektør i erhvervsmæglerkæden Colliers i Aalborg Torben Nielsen mener ikke, at det vil blive svært for Dansk Folkeferie at finde interesserede købere til Rødhus Klit Feriecenter.

- Der bliver i øjeblikket satset mange penge inden for feriebranche blandt de professionelle operatører, og for eksempel har den udenlandske feriekoncern Dayz Resorts købt Dan Parcs og ejer dermed allerede ni feriecentre i Danmark, siger han.
Men den fremtidige ejer af Rødhus Klit vil også kunne findes blandt ejendomsudviklerne, der vil videresælge ferieboligerne og badelandet.
- Feriehusmarkedet er selvfølgelig fortsat kriseramt, men til gengæld er det muligt at få meget billig finansiering til køb af ferieboligen, konstaterer Torben Nielsen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.