Rødspætte Cup når nye højder

318 hold er tilmeldt FfI Håndbolds internationale ungdomsturnering i påsken

Per Larsen, tv., glæder sig over rekordtilmelding til årets Rødspætte Cup. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Per Larsen, tv., glæder sig over rekordtilmelding til årets Rødspætte Cup. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Pressefotograf Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Med ikke færre end 318 tilmeldte hold fra seks forskellige nationer sætter FfI’s Håndboldafdeling rekord, når Danmarks største internationale ungdomsturnering, Rødspætte Cup, afvikles i påsken.

- Vi afvikler turneringen for 38. gang, og med 318 tilmeldte hold er der totalt udsolgt, fortæller Per Larsen fra FfI Håndbold, som igennem mange år har været hovedansvarlig for turneringen.

Flest tilmeldte hold til Rødspætte Cup er der fra Norge, der kan mønstre hele 95 hold i turneringen i Frederikshavn kommune.

Fra Danmark er der tilmeldt 83 hold og desuden kommer der 69 svenske og 65 tyske hold. Endelig er både Finland og Ungarn repræsenteret med tre hold.

Det rekordstore antal tilmeldte håndboldhold fra seks nationer betyder, at Frederikshavn kommune i påskedagene får besøg af omkring 4-5000 spillere, ledere og forældre.

Norske hold tilbage

Per Larsen glæder sig ikke mindst over, at interessen for at være med i Rødspætte Cup i Frederikshavn igen er stigende.

- Der er fra tyske klubber en stor interesse for at være med i turneringen, og blandt de deltagende tyske klubber er også Frederikshavn venskabsby Bremerhaven, der har 25 års jubilæum ved dette års cup.

- Glædeligt er det også, at der efter flere års nedgang igen kommer rigtig mange norske hold, og Norge stiller således med det største antal hold overhovedet.

Per Larsen er også tilfreds med, at der i alle årgange er en god og bred tilmelding, og fra langfredag 29. marts til og med 2. påskedag 1. april skal der afvikles 1006 håndboldkampe i Rødspætte Cup.

Åbning af borgmester

Den officielle åbning af den 38. udgave af Rødspætte Cup finder sted i Arena Nord skærtorsdag 28. marts klokken 19.00O, hvor der er fri entré for alle til at overvære den festlige indmarch.

Frederikshavn kommunes borgmester, Lars Møller, holder åbningstalen, og så er der ellers linet op til en masse håndboldkampe samt ikke mindst samvær på kryds og tværs af nationaliteter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.