Rødt støtteparti frygter blå finanslov

Enhedslisten socialordfører Finn Sørensen advarer regeringen mod at lave blå finanslov med de borgerlige.

Rødt støtteparti frygter blå finanslov

Regeringen udfordrer Enhedslisten som sit parlamentariske grundlag, hvis den laver en blå finanslov.

Det fastslår partiets socialordfører Finn Sørensen om udspillet i en kronik i Berlingske fra Venstres Lars Løkke Rasmussen, Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, De Konservatives Lars Barfoed og Liberal Alliances Anders Samuelsen,

- Vi har aldrig erklæret os som støtteparti for denne regering. Vi er parlamentarisk grundlag. Det er to forskellige ting.

- Vi har ikke lovet at hjælpe regeringen igennem til enhver tid. Vi stemmer for dén politik, vi er enige i og imod dén politik, vi er uenige i - også når vi taler om en finanslov, siger Finn Sørensen.

Sporene skræmmer, fordi regeringen har lavet store reformer om førtidspension, kontanthjælp og skat med de borgerlige partier og kun finansloven med Enhedslisten, påpeger han.

- Det er en reel trussel, at regeringen kunne lave en grim og asocial finanslov med de borgerlige.

- Sidste år var vi tæt på at få en aftale om skattereformen. Det var bare underskriften, der manglede. Så sprang de alligevel i målet og lavede en rigtig asocial skattereform sammen med højrefløjen, siger Finn Sørensen.

Det undrer ham, at Dansk Folkeparti trods sin tale om social ansvarlighed går sammen med Venstre og Liberal Alliance, som vil beskære det offentlige med nulvækst og nedskæringer.

- De vil åbenbart hellere deponere deres sociale samvittighed hos Anders Samuelsen, siger Finn Sørensen.

Han afviser, at det koster danskerne dyrt, når regeringen laver finansloven med Enhedslisten.

- Det har ikke noget hold i virkeligheden. Vi har kun én opgave, når vi forhandler med regeringen: At få en socialt ansvarlig finanslov, hvor vi får øget beskæftigelsen og skabt reelle job, siger Finn Sørensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.