Rødvin med hvide druer

Brampton Shiraz/Viognier 2003, Australien.

Brampton Shi­raz/Viognier kos­ter 80 kr. i Si­gurd Mül­ler Vin­han­del, Aal­borg.

Brampton Shi­raz/Viognier kos­ter 80 kr. i Si­gurd Mül­ler Vin­han­del, Aal­borg.

I Rhône-dalen har det været en tradition at blande en smule hvidvin i rødvinen, hvis Syrah’en gjorde vinen for kraftig. Den mulighed er også brugt andre steder. Her er et eksempel. Normalt kan man i de oversøiske lande angive en drue på etiketten, hvis den udgør 85 procent eller mere af vinen. Her er der brugt bare tre procent af den hvide Viognier, så normalt ville man slet ikke skrive det, men producenten har gerne villet give et signal om, at der er set på detaljerne. Flasken er lukket med skruelåg, hvilket jeg sætter stor pris på. Det er ærgerligt at komme hjem med en vin, som har været lukket med en dårlig prop, der har givet indholdet afsmag. Med de moderne skruelåg er man næsten fri for fejlsmag. Det er en charmerende vin med parfume fra Shiraz’en. En bastant vin, der skal drikkes til kraftige retter. Skal man lede efter noget til grillmaden, må det være i denne genre. Vi gav den 8 stemmer af 10 mulige.