Rødvin og chokolade kan bekæmpe sygdomme

Ny forskning viser, at særlige fødevarer og drikke kan hjælpe mod diabetes og hjerteanfald

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Ofte har man hørt, at chokolade og diabetes ikke var et godt mix.

Men noget tyder på, at folk som kan blive fristet til chokolade i moderate mængder og rødvin har en god beskyttelse mod type 2-diabetes.

Britiske forskere slår i en ny undersøgelse fast, at nogle fødevarer og drikke er særligt gode i kampen mod diabetes. Det skriver Jyllands-Posten

Hemmeligheden findes i de flavonoider som findes i mørk chokolade, bær og rødvin.

Effektiv beskyttelse

Et højt niveau af flavonoider hjælper med at regulere kroppens sukkerbeholdning og giver en effektiv beskyttelse mod blandt andet type 2-diabetes.

- Vi påviser, at en daglig portion med bær kan hjælpe dig med at kontrollere dit blodsukkerniveau men også forhindre dig i at få et hjerteanfald, siger professor Aedin Cassidy fra University of East Anglia i Norwich, som står bag undersøgelsen, til Sky News.

Den britiske undersøgelse viser også, at te, udvalgte urter, selleri, æbler og appelsiner er effektive diabetes-våben med masser af flavonoider.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.