Sukkersyge

Rødvin og chokolade kan bekæmpe sygdomme

Ny forskning viser, at særlige fødevarer og drikke kan hjælpe mod diabetes og hjerteanfald

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Ofte har man hørt, at chokolade og diabetes ikke var et godt mix.

Men noget tyder på, at folk som kan blive fristet til chokolade i moderate mængder og rødvin har en god beskyttelse mod type 2-diabetes.

Britiske forskere slår i en ny undersøgelse fast, at nogle fødevarer og drikke er særligt gode i kampen mod diabetes. Det skriver Jyllands-Posten

Hemmeligheden findes i de flavonoider som findes i mørk chokolade, bær og rødvin.

Effektiv beskyttelse

Et højt niveau af flavonoider hjælper med at regulere kroppens sukkerbeholdning og giver en effektiv beskyttelse mod blandt andet type 2-diabetes.

- Vi påviser, at en daglig portion med bær kan hjælpe dig med at kontrollere dit blodsukkerniveau men også forhindre dig i at få et hjerteanfald, siger professor Aedin Cassidy fra University of East Anglia i Norwich, som står bag undersøgelsen, til Sky News.

Den britiske undersøgelse viser også, at te, udvalgte urter, selleri, æbler og appelsiner er effektive diabetes-våben med masser af flavonoider.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst