Vej spærret på grund af brand: Stor bolig er totalt udbrændt

Fare for eksplosion fra især gasflasker gjorde brandslukning besværlig

Henrik Strømgaard og Henrik Bo
Foto: Henrik Bo
Ildebrand 11. oktober 2018 16:11 - Opdateret 11. oktober 2018 17:42

ASAA: Sæbyvej nord for Asaa i Brønderslev Kommune - rute 541 - måtte torsdag eftermiddag spærres for al trafik.

Det skyldtes en brand, som sendte røg ind over vejen, og der var en overgang fare for eksplosion på grund af især gasflasker.

- De brændte bygninger lå tæt på vejen, så vi måtte spærre hele området af, fortalte indsatsleder Jørgen W. Pedersen fra Falck, Nordjyllands Beredskab i Brønderslev torsdag ved 17-tiden.

Her vurderede han, at det var nødvendigt at spærre vejen i endnu en times tid.

Meldingen om ildebrand kom klokken 14.05. Ifølge indsatslederen opstod ilden i et udhus på et nedlagt landbrug. På grund af især gasflasker i et værksted var det svært for brandfolkene at komme tæt nok på til at slukke ilden.

- Det gav nogle udfordringer rent sikkerhedsmæssigt, og ilden nåede både at sprede sig til hele udhuset og til en stor bolig. Og de er faktisk udbrændt nu. Vi taler om 200 til 250 kvadratmeter bolig og udhus, konstaterede Jørgen W. Pedersen.

Brandfolkene måtte sætte egen sikkerhed over brandslukningen, men det lykkedes at redde to andre udhuse på adressen. Der blev tilkaldt hjælp fra to nabostationer, ligesom frivillige fra Beredskabsstyrelsen Nordjylland hjalp til. Ved 17-tiden var der så megen kontrol over ilden, at indsatslederen kunne begynde at sende brandfolk hjem igen.

Der var ikke fare for hverken dyr eller mennesker.

Vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi fortæller at to politipatruljer blev sendt til Sæbyvej for at omdirigere trafikken. Brandårsagen er endnu ukendt.

Henrik Strømgaard og Henrik Bo
Foto: Henrik Bo

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...