Røg i kabinen tvinger SAS-fly til at lande

261 passagerer fik sig en grim forskrækkelse, da deres fly fra New York til København måtte omdirigeres.

Røg i kabinen tvinger SAS-fly til at lande

Et SAS-fly med 261 passagerer og 11 besætningsmedlemmer om bord fra New York til København er landet i Bangor International Airport i delstaten Maine efter røg i flyet. Det bekræfter SAS over for Ritzau.

- Der har været synlig røg i kabinen, og så der været en smule lugt i cockpittet.

- Og når sådan noget sker, så er det fast procedure, at kaptajnen beder om tilladelse til at lande i den nærmeste lufthavn, fortæller kommunikationskonsulent Pernille Andersen fra SAS til Ritzau.

Flyet landede sikkert, og ingen personer er kommet til skade. Det blev omdirigeret, da der opstod røg i flyet, og det landede lidt efter midnat dansk tid natten til torsdag.

- Der er ikke sket noget med nogen, og alle har det godt. De er i gang med at blive indkvarteret på hotel, oplyser Pernille Andersen.

Konstitueret direktør for Bangor International Airport, Tony Caruso, siger ifølge The Bangor Daily News, at passagererne og besætningen er blevet undersøgt for røgforgiftning.

Tony Caruso fortæller også, at flyets videre færd mod Danmark er blevet aflyst, og at ansatte i lufthavnen hjælper passagererne med at finde andre rejsemuligheder.

SAS ved endnu ikke, hvorfor røgen opstod kabinen.

- Flyet er i gang med at blive undersøgt af teknikere, siger Pernille Andersen.

Der er tale om et fly af typen Airbus 330.

/ritzau/