Rønholt tror på OL: Mangler det sidste

Håbet om at komme med til OL lever fortsat for Rikke Rønholt, der kun er to og et halvt sekund fra kravet.

Rønholt tror på OL: Mangler det sidste

800-meter-løberen Rikke Rønholt arbejder sig tættere på sin store drøm om kvalificere sig til sommerens OL i London, men mangler fortsat en anelse for at klare kravet.

Siden hun i februar vandt inde-DM i Skive i tiden 2.08,89 minutter, har hun forbedret sig med godt fem sekunder og nærmer sig OL-kravet på 2.01,30 minutter.

- Jeg mangler fortsat omkring to og et halvt sekund.

- Når jeg er nede omkring de her tider, så er der et element af held med. Formen er på plads, så det er inden for rækkevidde, siger Rikke Rønholt, der indstillede karrieren tilbage i 2008, men har gjort comeback i håbet om at komme med til OL.

Den 36-årige mellemdistanceløber deltager i et stævne i Frankrig på onsdag og på næste mandag i Moskva. Derudover er det muligt, at hun stiller op til et stævne den 14. juni.

Hvis det ikke lykkedes at indfri OL-kravet til et af de stævner, har hun en back-up-plan, der hedder EM.

- Jeg håber at klare OL-kravet. Men minimums-succeskriteriet er at klare EM-kravet på 2.02,80 minutter.

- EM er sidste kvalifikationsmulighed til OL. For at komme til EM kræver det, at jeg løber et sekund hurtigere, end jeg har gjort, siger Rønholt, der har 2.03,71 minutter som sin bedste tid i dette forår.

Rønholt fortæller, at hun er parat til at give den fuld gas til de kommende stævner. Forleden spildte hun nemlig en god OL-chance på grund af en taktisk bommert.

- Ved det sidste stævne lagde jeg for langsomt ud, og jeg føler, at jeg forspildte en god chance.

- Indsatsen var til en tid på 2,02 minutter, men det blev det ikke til noget, fordi jeg lavede en taktisk fejl. Nu nægter jeg at lægge for langsomt ud, fastslår hun.

EM i atletik afholdes fra 27. juni til 1. juli i Helsinki, mens OL foregår fra 27. juli til 12. august i London.

/ritzau/