Brønderslev

Rønner fjernes

Brønderslev ønsker del i ny pulje

Ejere af gamle huse kan søge om at få huset væltet. Arkivfoto: Hans Ravn

Ejere af gamle huse kan søge om at få huset væltet. Arkivfoto: Hans Ravn

BRØNDERSLEV:Nu skal flere faldefærdige rønner rives ned. Det står klart, efter at der er afsat en ny pulje på 400 mio. kr.

I denne omgang er det boliger, der er beliggende i byer med under 3.000 indbyggere samt landdistrikter, der er på tale. Det gælder 2014 og 2015.

Brønderslev Kommune er tildelt 1,4 mio. kr. det betyder, at Brønderslev kommune selv skal finde 900.000 kr. til gennemførelse af nedrivningerne.

- Vi synes det er en god idé, og de penge skal findes, siger formand for miljø- og teknikudvalget, Mikael Klitgaard (V).

- Brønderslev Kommune har modtaget enkelte henvendelser omkring nedrivning af udhuse og nogle enkelte fra naboer til huse, der synes, de ser dårlige ud. Ligeledes har der været enkelte henvendelser omkring opkøb af ejendomme.

Embedsmændene mener, at der kun er få huse, der kan kondemneres. Flere af disse huse er ejet af ”selskaber”, der nok vil modsætte sig en kondemnering, med den risiko, at der vil blive lang sagsbehandlingstid. En klage i byfornyelsesnævnet kan have en behandlingstid på ca. ét år.

Mikael Klitgaard understreger, at det er vigtigt at søge om at komme i betragtning, og det skal ske senest fredag 14. juni.

- Det er meget vigtigt, at denne frist overholdes, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.