Røverier koster garvet kriminel fem års fængsel

Bande, der i 2007 stjal 27 millioner kroner i Brabrand ved Aarhus, er mistænkt for en stribe røverier.

I november 2007 deltog han i et spektakulært kup mod Dansk Banks pengefordelingscentral ved Aarhus, hvor udbyttet blev på 27 millioner kroner.

Torsdag sad Henrik Benedicht Hansen igen på anklagebænken i Aarhus, hvor han tilstod flere røverier og tyverier af såkaldte muskelbiler - en tilståelse, der kostede ham fem års fængsel.

En anden mand har tidligere fået en straksdom på to år og tre måneders fængsel for nogle af forbrydelserne, og fire andre skal senere for retten, tiltalt for at have deltaget i flere af røverierne.

I retten tilstod Henrik Benedicht Hansen et røveri mod Handelsbanken i Sdr. Omme i 2012, mod Sydbank i Horsens sidste år, forsøg på røveri mod Jyske Bank i Bjerringbro i 2012 og forsøg på røverisk overfald mod en bankmand i Rønde samme år.

Endelig har han erkendt, at han har deltaget i flere tyverier af værdifulde biler. Udbyttet ved røverier og biltyverier løber samlet op i flere millioner kroner.

Hansen var sammen med tre af de fire, der venter på, at deres sager kommer for retten, blandt de i alt fem mænd, som i 2009 blev dømt for kuppet mod værdicentralen i Brabrand ved Aarhus.

Ved en behændighed, der var som taget ud af en Olsen Banden-film, lykkedes det 27. november 2007 mændene at slippe væk med 27 millioner kroner uden brug af hverken trusler eller våben.

Forud for kuppet havde mændene anbragt et trådløst overvågningskamera på en støjvold uden for pengecentralen. Netop da de mange penge på et tidspunkt lå frit fremme, bragede gerningsmændene gennem hegnet i en bil og stjal pengene.

Trods den grundige planlægning kom politiet hurtigt på sporet af tyvene, da de første blev afsløret med store pengebeløb på sig i Hamborgs lufthavn under et forsøg på at rejse til Thailand.

Senere blev andre af tyvene anholdt i Prag, hvor de gennem længere tid havde nydt det søde liv med spil og piger.

Da de ikke havde brugt hverken vold eller trusler under kuppet blev de ikke dømt for røveri, men for tyveri, hvilket i februar 2009 kostede de fem mænd hver fire års fængsel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst