Røverier mod to ældre mænd

Politiet kæder overfald og røveri mod to ældre gangbesværede mænd i Aalborg sammen

Arkivfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Arkivfoto Pressefotograf Henrik Bo

AALBORG:To ældre mænd blev tidligt søndag formiddag udsat for røveri.

Det første skete klokken 08.20 i Odinsgade, hvor en 68-årig gangbesværet mand blev overhalet af to personer, der talte udenlandsk med hinanden.
Pludselig vendte de to om og satte i løb mod den ældre herre. De væltede ham omkuld og røvede hans bæltetaske, der bl.a. indeholdt pung, sygesikringsbevis og nogle kontanter.
- De to stak af mod Langelandsgade, og den overfaldne kan kun beskrive dem som cirka 25 år, cirka 180 centimeter høje, udenlandske af udseende, og så talte de altså udenlandsk sammen, fortæller vagtchef Per Vagn Nielsen, Nordjyllands Politi.

Handlede på tank

Det andet overfald skete 20 minutter senere klokken 08.40 på Poul Buås Vej i Aalborgs vestby.

- Her er en 75-årig mand inde at handle på Shell på hjørnet af Vestre Fjordvej og Poul Bus Vej. Da han med sin rollator går fra tankstationen ned ad Poul Buås Vej, blev han antastet bagfra af en person, der holdt ham for munden, mens han snuppede den 75-åriges pung. Der var yderligere en person sammen med overfaldsmanden, men denne var ikke aktiv i forbindelse med selve røveriet, konstaterer Per Vagn Nielsen.
Politiet mener, at de to mænd fra røveriet kan være de samme som kort forinden var inde og handle på Shell-tanken sammen med den ældre herre.
- Her stod den ene af de to ifølge ekspedienten på tankstationen helt oppe i nakken på den 75-årige, så måske har han set, at den 75-årige havde penge i sin pung, mener vagtchefen.

Kæder røverier sammen

De to var på Shelltanken kørende i en lille sølvgrå bil med en nummerplade der begynder med enten AJ eller AT og derefter fortsætter med 848 JL.

- Der er tale om en udenlandsk nummerplade og ham, der udførte selve røveriet mod den 75-årige beskrives som udenlandsk af udseende, 20-25 år gammel, cirka 165 centimeter høj, og så var han iført en sort hættetrøje med skrå lynlåse, siger Per Vagn Nielsen.
- Vi kan naturligvis ikke lade være med at kæde de to røverier sammen. I begge tilfælde er der tale om to mænd, begge udenlandske af udseende, samme fremgangsmåde og begge går ud over ældre gangbesværede mænd, som reelt ikke kan gøre modstand. Og det er muligt at nå fra Odinsgade til Poul Buås Vej på de 20 minutter, der mellem overfaldene, siger vagtchefen.
Politiet vil meget gerne høre fra vidner til de to overfald, som politiet kategoriserer som røverier.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.