EMNER

Røverkøb sikkert i havn

Held i uheld betyder, at Aalborg Kommune står med en næsten helt ny Egholmfærge, som har kostet langt mindre end det, den er værd

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De første passagerer træder om bord på dækket. Færgen benytter en sliske, som den hasper sig fast på. Et system som vinder frem på flere danske færgeoverfarter.

Solen brød symbolsk igennem skyerne, da den ny Egholmfærge torsdag morgen blev indviet. Teknisk rådmand Mariann Nørgaard klippede den røde snor, bød Egholm II velkommen, og så knaldede champagneflasken mod skibet. Det er en solid stålfærge, men flasken gav sig ikke i første hug og måtte have en tur til, før den gik i stykker. Og så var det ellers af sted på første tur over Limfjorden, og skipper måtte bruge al sin færdighed, for efter onsdagens kraftige blæst, var der stærk strøm ved færgelejet på Egholm. Men i havn kom færgen sikkert. Egholm II har været forsinket og forliste i fjor under bugsering på vej til værftet i Hirtshals. Men held i uheld så står Aalborg Kommune nu med en næsten helt ny færge, som er langt mere værd end de 320.000 euro, der var indkøbsprisen. I alt har det stået kommunen i 18,5 mio. kr. at købe færgen og få den bygget om. Men efter forliset blev det meste skiftet ud, og færgen er nu forsikret for 30 mio. kr., En helt ny færge af samme standard og størrelse vurderes at ville have kostet 60-70 mio. kr. Egholm II afløser den gamle Egholmfærge, som har en begrænset kapacitet og nu trapper ned som reserveskib. Den ny kan laste 10-12 biler og er godkendt til at tage 96 passagerer. Det dækker så rigeligt behovet for de 50 fastboende på øen, men til gengæld er der nu plads til en større turistinvasion på Limfjordsøen.