Rohingyaers masseflugt fra Myanmar til Bangladesh fortsætter

Uforklarlige drab i flygtningelejre i Bangladesh hos Rohingyaer fra Myanmar spreder skræk og rædsel.

Rohingya-flygtninge står i kø for at få basale fødevarer i flygtningelejren Balukhali camp nær Cox's Bazar. Foto: Tyrone Siu/Reuters

Rohingya-flygtninge står i kø for at få basale fødevarer i flygtningelejren Balukhali camp nær Cox's Bazar. Foto: Tyrone Siu/Reuters

Muslimske rohingyaer fortsætter en masseflugt fra delstaten Rakhine i Myanmar, og i år er der indtil nu ankommet 11.432 til Bangladesh, oplyser FN's menneskerettighedsorganisation.

Flygtningene beretter om fortsat vold, drab, og nedbrændte huse.

Bangladesh har sendt tusindvis af ekstra politistyrker til rohingya-flygtningelejrene i den sydlige del af landet, efter at der er sket en række uforklarlige drab.

Det har skabt frygt i flygtningelejrene blandt hundredtusinder af flygtninge fra nabolandet Myanmar.

Siden august, hvor en stor flygtningestrøm kom til Bangladesh på grund af en militær offensiv i Myanmar, er mindst 19 blevet dræbt i flygtningelejrene. Nogle af dem var lokale ledere.

Politiet har foretaget en række anholdelser som følge af drabene, men motiverne til dem er ukendte.

Drabene er sket efter mørkets frembrud af grupper af mænd, som har været bevæbnet med pistoler, knive og stokke. Lejrene bevogtes at bangladeshiske soldater om dagen, men om natten er der næsten ingen vagter.

- Nu er en specialstyrke på 2400 mand sat ind på opgaven, siger Iqbal Hossain, som er en ledende politimand i kystbyen Cox's Bazar.

Andre politifolk siger, at der må sættes flere folk ind.

- Lige nu har vi 1000 politimænd til en million mennesker, så det er ikke svært at se, hvad der er galt, siger en anden politichef Afrujul Haque Tutul.

Der var også vold i lejrene før august. Politiet i Bangladesh siger, at volden dengang skyldte kampe om kontrol over nødforsyningerne til lejrene.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.