Rolf Sørensens elever føler sig ikke ført bag lyset

Den tidligere Capinordic-rytter Casper Jørgensen har intet problem med, at Rolf Sørensen var holdets mentor.

Rolf Sørensens elever føler sig ikke ført bag lyset

Rolf Sørensen, der mandag indrømmede at have taget doping i 90'erne, var rådgiver for en række ryttere i 2009, da han blev ansat som mentor på det daværende Team Capinordic.

En af de ryttere, der kørte på det nu lukkede danske cykelhold, er den nuværende banelandstræner Casper Jørgensen, som dog ikke havde så meget kontakt med Rolf Sørensen.

- Han var der jo ikke ret meget, så det var ikke rigtig en, man havde noget med at gøre. Jeg kan huske, at jeg kørte et cykelløb, hvor han var der som sportsdirektør, og ellers havde jeg ikke så meget med ham at gøre.

- Der var sportsdirektøren Tom Breschel. Og så var Rolf der, men det var måske lige så meget som galionsfigur.

- Der var nogle af rytterne, som havde ham som træner, men det havde jeg ikke. Jeg havde nærmest ikke nogen kontakt med ham, husker Casper Jørgensen.

Spørgsmål: Føler du dig ført bag lyset af Rolf Sørensen?

- Så skulle man føle sig ført bag lyset af alle dem, der kørte i 90'erne. Jeg har aldrig hørt ham sige noget om doping. Så jeg synes ikke, man kan sige, at han har ført nogen bag lyset.

- Det vigtigste er sådan set, hvordan de arbejder nu og de seneste par år. Jeg går sgu ikke så meget op i, at de dopede sig i 1990'erne. Det kan vi jo ikke ændre så meget ved nu, siger den nuværende banelandstræner.

Casper Jørgensen mener ikke, det er synd for de unge ryttere, der igen og igen må svare på spørgsmål om doping, når tidligere store danske cykelhelte har indrømmet dopingbrug.

- Det er der mange, der siger, og det er der mange, der brokker sig over. Jeg vil vende den rundt og sige, at det er fedt, at det kommer så meget op. Fordi ellers havde man stadig kørt videre i den syge verden.

- Det er skadeligt for sporten, at der hele tiden kommer den dårlige omtale. Men der er heller ikke noget ved at være en del af en sport, hvor man skal stikke sig hver dag for at kunne være med, siger Casper Jørgensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.