Morsø

Roller for unge

Nyt rollemodel-projekt i Morsø Kommune skal hjælpe udsatte unge i gang med uddannelse

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Efter lektierne er overståede, bliver der ofte spillet Rummikub i det lille hus ?på Havnen. Her ses Cecilie Framnes sammen med rollemodellen Carla Saabye, barnebarnet Simon Larsen og kammeraten Nikolaj Overgaard.

NYKØBING:Da 20-årige Cecilie Framnes flyttede til Mors, havde hun ikke noget netværk. Hun var flyttet fra hjembyen Kongerslev for at komme væk fra en utryg barndom med udpræget mobning i skolen, der gjorde, at Cecilie selvskadede.

- Jeg ville bare væk. Jeg ledte efter en frisk start, fortæller hun.

Derfor tøvede hun ikke, da sagsbehandleren ved kommunen tilbød, at Cecilie Framnes kunne få en rollemodel.

- Jeg manglede nogen, jeg kunne betro mig til, forklarer hun.

Det er jobcentret i Morsø Kommune og Marselisborg - Center for udvikling, kompetence og viden, der står bag projektet, som er en hjælp til udsatte unge. Det er ofte unge, der ikke har haft synlige rollemodeller i deres opvækst.

- Formålet er, at give de unge der ofte ikke har en stabil voksen i deres liv, en der støtter dem, og som de kan kontakte, hvis de mangler nogen at snakke med, fortæller projektleder ved jobcentret Lise Saaby.

Rollemodellerne skal give støtte og vejledning, så de udsatte unge kan hjælpes i gang med en uddannelse.

Ofte er det unge, der er mistroiske overfor myndighederne.

- De her unge har været en del af systemet, og derfor er det godt med en støtte, udenfor kommunen, fortæller Lise Saaby.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst