Rolling Stones-guitar og Beatles-bas ryger på auktion

Keith Richards' guitar og Paul McCartneys bas ryger på auktion i USA den 30. januar næste år.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

En oldgammel rock'n'roll-diskussion får formentligt nyt liv, når Keith Richards' guitar og Paul McCartneys Höfner-bas ryger på auktion næste år:

Beatles eller Stones?

Auktionen løber af stablen til januar og forventes at indbringe mellem 10.000 og 14.000 dollar, hvilket svarer til mellem 66.000 og 92.500 kroner.

Den legendariske Rolling Stones-guitarist Keith Richards guitar er af mærket Gibson og typen ES-335.

Det er ikke en guitar, som som regel forbindes særligt med Richards, der typisk har for vane at spille på en Fender Telecaster, en Gibson Les Paul eller en Gibson ES-355.

Alligevel er det en ES-335 - et blankt sort eksemplar - fra samlingen, som er røget på auktion. Den er i øvrigt signeret af Richards.

For Paul McCartneys vedkommende er der tale om violinbas af mærket Höfner. Höfner-bassen er blevet set på scenen med den gamle sangskriver til et utal af Beatles-koncerter.

Også denne er signeret af dens nuværende ejermand.

Bassen ventes ifølge aktionshuset at indbringe 4000-6000 dollar. Det svarer til mellem 26.400 og 39.600 kroner.

Med en forventet hammerslag på 6000-8000 dollar (39.600 til 52.900 kroner) regner auktionshuset med, at Keith Richards' guitar vinder opgøret mellem de to rocklegender.

Med guitaren følger nemlig en såkaldt NFT, der står for non-fungible token. Det er et digitalt værk, som er beskyttet af en salgs digital signatur, der kan bevise, hvem ejeren af det digitale værk er.

I dette tilfælde består NFT'en af en video af Keith Richards, der sætter sin autograf på den sorte guitar.

/ritzau/