Roma hænger på i Champions League-kapløb

På hver sin side af pausen scorede Roma i hjemmekampen mod Genoa og hoppede op på andenpladsen i Serie A.

Roma vandt søndag den anden ligakamp i træk og overtager andenpladsen i Serie A fra den lokale ærkerival Lazio. Hjemme i Rom vandt Roma 2-0 over Genoa.

Kampen om andenpladsen i Serie A er meget vigtig, da den giver direkte adgang til Champions League-gruppespillet, mens tredjepladsen giver en plads i Champions League-kvalifikationen.

Vinterindkøbet Seydou Doumbia lavede kampens første mål før pausen, da ivorianeren efter et par fikse træk gav sig selv frit skud midt for mål.

Den mulighed udnyttede den lynhurtige angriber sikkert. I overtiden cementerede Alessandro Florenzi sejren med et flot solomål.

Roma pressede på for at lukke kampen i hele anden halvleg, og holdet var så opsat på at vinde, at man måske forsøgte at tage snyd i brug efter 65 minutter.

Romas Vasilis Torosidis ville hvert fald gerne have straffespark efter at være blevet væltet omkuld i feltet, men grækeren modtog i stedet et gult kort for film. På tv-billederne syntes det dommerskøn at være yderst tvivlsomt.

Mod afslutningen af kampen fik Genoa lagt et lille tryk på Romas forsvar, som gang på gang afviste gæsterne og igangsatte kontraangreb den modsatte vej.

Og det var netop et kontraangreb, der førte til 2-0-målet to et halvt minut inde i overtiden. Alessandro Florenzi erobrede bolden på egen banehalvdel og løb flot op til Genoas straffesparksfelt og huggede bolden utageligt i nettaget.

Roma har 64 point for 34 kampe, et point mere end Lazio, der snublede med et 1-1-resultat ude mod Atalanta.

Napoli indtager fjerdepladsen med 59 point efter en 3-0-sejr hjemme over AC Milan i søndagens sene kamp.

Gæsternes Mattia De Sciglio så rødt allerede i første minut, hvorefter Napolis Gonzalo Higuain misbrugte et straffespark.

Målene lod vente på sig, men i kampens sidste 20 minutter scorede Napoli tre gange ved Marek Hamsik, Gonzalo Higuain og Manolo Gabbiadini.

Med nederlaget er Filippo Inzaghi endnu mere presset som AC Milan-træner, end han var før kampen. Milano-klubben er nummer 11 med 43 point.

Anders Christiansen var med i hele kampen for Chievo, der fik 0-0 med hjem fra udekampen mod Inter.

Juventus blev lørdag kåret som italiensk mester for fjerde år i træk. Der resterer endnu fire spillerunder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.