Romainesalat med grillet brød og gedeost

INGREDIENSER (to personer) : 150 g gedeost olivenolie 2 skiver italiensk brød 1 dl sorte oliven 2 forårsløg 4 modne tomater ½ Romaine salathoved Dressing: salt og peber 1 knivspids sukker 1 fed presset hvidløg 2-3 spsk balsamico-eddike ½ dl olivenolie På grund af det grillede brød er denne salat dejlig mættende, men hvis du ikke er så meget for den olie, brødet suger, kan du jo vælge at servere almindeligt lunt brød til salaten i stedet for. Opvarm lidt olie på en grillpande eller en almindelig pande og rist brødet sprødt og gyldent på begge sider. Læg det til afdrypning på fedtsugende papir og bræk det i mindre stykker. Den rensede og tørrede salat rives i mindre stykker og tomaterne snittes i mundrette bidder. Vend dette forsigtigt med fintsnittet forårsløg og oliven. Pisk en dressing af de nævnte ingredienser og hæld den over salaten. Bræk gedeosten i mindre stykker og fordel den over salaten. Opskrift er fra: madverden.dk