Fodboldlandsholdet

Rommedahl bænket

Nicolai Jørgensen får startpladsen mod Tjekkiet

Dennis Rommedahl må tage plads på bænken mod Tjekkiet. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Dennis Rommedahl må tage plads på bænken mod Tjekkiet. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

OLOMOUC:Morten Olsen overrasker med den danske startopstilling til aftenens vigtige VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet i Olomouc.

FC København-profilen Nicolai Jørgensen starter som højre kant, og det er på bekostning af Dennis Rommedahl, der er henvist til bænken.

I kampen om målmandspladsen vandt Stephan Andersen, som trods reserveholdsfodbold i franske Evian åbenbart er skarp nok.

Morten Olsen har i hvert fald valgt Stephan Andersen til at starte på bekostning af Kasper Schmeichel. FC Nordsjællands Jesper Hansen er den tredje keeper i den danske trup.

Op til aftenens kamp har der også været meget snak om, hvem der skulle spille problempladsen som venstre back.

Her har Simon Poulsen, der til dagligt ikke spiller meget i italienske Sampdoria, fået chancen fra start.

Dermed vælger Morten Olsen målmand og forsvar som ved sidste sommers EM. Lars Jacobsen er højre back, mens Simon Kjær og Daniel Agger udgør midterforsvaret.

I fraværet af karantæneramte William Kvist spiller FC Nordsjælland-veteranen Nicolai Stokholm på den centrale midtbane sammen med Niki Zimling.

Som ventet er det superliga-topscorer Andreas Cornelius, der starter inde som spidsangriber. I den omvendte kamp i Parken - 0-0 i september sidste år - var det holdkammeraten Nicolai Jørgensen, der havde den plads.

Inden kampen er Danmark noteret for to point for tre kampe i gruppe B, mens Tjekkiet har fem point for samme antal kampe.

Italien topper gruppen med 10 point for fire kampe, mens Bulgarien har ni point, men for fem kampe.

Den danske startopstilling ser ud som følger (4-2-3-1): Stephan Andersen - Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Simon Poulsen - Niki Zimling, Nicolai Stokholm - Nicolai Jørgensen, Christian Eriksen, Michael Krohn-Dehli - Andreas Cornelius.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.