Ronaldo bliver assistkonge i Juventus-sejr i topbrag

Napoli kunne ikke holde styr på Cristiano Ronaldo, der diskede op med oplæg, da Juventus vandt topbrag 3-1.

Juventus og Cristiano Ronaldo fortsatte som ubesejret, da Napoli i topdysten blev slået 3-1 i Torino lørdag. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Juventus og Cristiano Ronaldo fortsatte som ubesejret, da Napoli i topdysten blev slået 3-1 i Torino lørdag. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Suveræne Juventus satte lørdag en tyk streg under, hvem der er det bedste hold i Italien, hvis nogen ellers skulle være i tvivl.

I jagten på det ottende mesterskab i træk bød Juventus således op til topbrag mod Napoli, og det endte med en sikker 3-1-sejr efter en kamp, hvor Cristiano Ronaldo ikke scorede, men var stærkt impliceret i samtlige Juventus-mål.

Sejren øgede Juventus' forspring i ligaen til netop Napoli til seks point, og Juventus har gjort rent bord i sæsonen med syv sejre i streg og 21 point.

For Napoli-træner Carlo Ancelotti var det den første store test i jagten på at bryde Torino-klubbens dominans i denne sæson og sikre det første italienske mesterskab til Napoli siden Diego Maradonas dage i klubben i 1990'erne.

Det var også et gensyn med Juventus, som Ancelotti trænede fra 1999 til 2001, før han skiftede til AC Milan og høstede stor succes i otte sæsoner.

Napoli fik da også tidligt i opgøret skabt minder om det samme opgør i sidste sæson, da Napoli vandt 1-0 i Torino over Juventus og åbnede kampen om mesterskabet.

Der var således blot spillet ti minutter, da Dries Mertens bragte gæsterne foran 1-0.

Napoli kombinerede hurtigt efter en bolderobring, og Jose Callejon serverede bolden til Mertens, der scorede.

Det fik Juventus til at vågne.

Cristiano Ronaldo stod for fikse driblinger i venstre side efter 26 minutter, og den portugisiske stjerne sendte en perfekt aflevering ind i feltet, hvor Mario Mandzukic steg til vejrs og pandede bolden i mål til 1-1, som blev pausestillingen.

Der var blot spillet fire minutter af anden halvleg, da Mandzukic slog til igen. Igen var det Ronaldo, der diskede op med hurtige driblinger, og Ronaldo hamrede mod mål.

Napoli-keeper David Ospina fik viftet bolden på stolpen, og den sprang ud i spil igen, og Mandzukic scorede til 2-1.

Med en halv time igen, blev det endnu værre for Napoli, da Mario Rui fik sit andet gule kort i kampen efter en for hård tackling.

Dermed blev Napoli reduceret til ti mand, og så var det op ad bakke for drømmen om at gentage sejren i Torino.

Med et kvarter igen blev det så 3-1 til Juventus, og igen stod Ronaldo for oplægget.

Et hjørnespark til Juventus blev headet videre af Ronaldo, og Leonardo Bonucci kunne derfor nemt score til 3-1, som blev slutresultatet.

Efter Juventus-sejren gjorde rivalen Inter sit for at hænge på i toppen. På hjemmebane vandt Milano-klubben med 2-0 over Cagliari. Inter dermed nummer fire i Serie A.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.