Ronaldo fejrer fantastisk år med VM-titel

Champions League, EM-guld og VM for klubhold. Cristiano Ronaldo var en lykkelig mand efter søndagens sejr.

FBL-WCLUB-2016-REAL MADRID-KASHIMA ANTLERS, Cristiano Ronaldo Foto: Scanpix/Behrouz Mehri

FBL-WCLUB-2016-REAL MADRID-KASHIMA ANTLERS, Cristiano Ronaldo Foto: Scanpix/Behrouz Mehri

Cristiano Ronaldo nåede lige at blive kåret til verdens bedste fodboldspiller, inden han søndag sikrede Real Madrid titlen som verdens bedste klubhold.

Med et hattrick var Ronaldo den afgørende faktor, da Real Madrid vandt finalen ved VM for klubhold over japanske Kashima Antlers med 4-2.

Ronaldo udlignede til 2-2 og scorede de to sidste Real-mål i den forlængede spilletid, og dermed kunne Real Madrid løfte trofæet for anden gang på tre år og for femte gang i klubbens historie.

- Hold da kæft. Hvilken kamp. Vi måtte lide for det, men sådan er finaler, lød det fra Ronaldo efter sejren ifølge AFP.

Cristiano Ronaldo kan se tilbage på et fantastisk 2016, hvor han også vandt Champions League med Real Madrid og kort efter tog EM-guld med Portugal.

Disse bedrifter var stærkt medvirkende til, at han forleden blev kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2016 af det franske fodboldmagasin France Football, som uddeler Ballon d'Or-prisen.

Ronaldo blev kåret for fjerde gang i karrieren, og selv om den 31-årige portugiser må leve med, at rivalen Lionel Messi har modtaget samme pris fem gange, så ændrer det ikke på glæden.

- Det har været et uforglemmeligt år. At vinde både Champions League, Super Cuppen og EM med Portugal og score tre mål mere og have så perfekt en afslutning på dette år. Det er utroligt, siger Ronaldo.

Portugiseren omtalte da også sig selv i tredjeperson efter søndagens finalesejr.

- Folk forventer altid mere af Cristiano.

- Jeg har haft en spektakulær sæson. Folk kritiserer mig ofte, men det er jeg vant til. Jeg fortsætter bare med at arbejde hårdt på banen og med at vinde titler.

- Statistikken lyver ikke, siger Ronaldo, der også blev kåret som den bedste spiller i VM-turneringen for klubhold.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) var tidligere en del af Ballon d'Or-kåringen, men den har Fifa trukket sig fra.

Til januar uddeler verdensforbundet i stedet sine egne priser, når en lang række kåringer er samlet under "The best Fifa Football Awards."

Her er Ronaldo igen blandt favoritterne til at løbe med mere hæder for bedrifterne i 2016.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.