Ronaldo-hattrick ender Real Madrids Atlético-kompleks

Cristiano Ronaldo afblæste effektivt snakken om sin målkrise, da han med et hattrick sænkede Atlético Madrid.

FBL-ESP-LIGA-ATLETICO-REALMADRID, Cristiano Ronaldo Foto: Scanpix/Curto De La Torre

FBL-ESP-LIGA-ATLETICO-REALMADRID, Cristiano Ronaldo Foto: Scanpix/Curto De La Torre

Cristiano Ronaldo lignede en mand, der var træt af at høre om målkrise, da han ene mand sænkede byrivalerne Atlético Madrid med et hattrick på udebane.

Portugiseren scorede én gang før og to gange efter pausen i sejren på 3-0, som samtidig var Real Madrids første over lokalrivalerne i ligaen i syv forsøg.

I de seneste tre sæsoner er det ikke lykkedes Real Madrid at besejre Atlético Madrid i den spanske liga, men de hvidklædte gæster viste stort spillehumør fra start, og Ronaldo virkede opsat på at sætte sine kritikere på plads.

Fra første fløjt var det med Zinedine Zidanes tropper i teten, og det kastede flere gode muligheder af sig.

Jan Oblak på Atlético Madrid-stregen måtte diske op med en verdensklasseredning på et hovedstød fra Cristiano Ronaldo.

Også Luka Modric forsøgte sig med en god afslutning, men Oblak startede ekstremt stærkt i hjemmeholdets mål.

Han var dog komplet prisgivet efter 23 minutter, da et frispark fra Ronaldo blev rettet af i muren og snød den slovenske målmand til 1-0.

Det gav gæsterne endnu mere selvtillid, og især Ronaldo begyndte at vise nogle af de takter, man har savnet i en del ligakampe i denne sæson.

Det blev til et par Real Madrid-chancer mere inden pausen, mens Keylor Navas ikke skulle anstrenge sig ret mange gange for at holde nullet i de første 45 minutter.

Fra starten af anden halvleg var billedet fuldstændig vendt på hovedet.

Atlético Madrid kom med langt større aggressivitet, og Real Madrid-spillerne begik et hav af tåbelige fejl, som førte til farlige boldtab og gode Atlético-chancer.

Real Madrid-spillerne kunne slet ikke sætte to afleveringer sammen, og først efter et kvarters tid fik udeholdet flyttet spillet en smule frem på banen.

Taktstokken blev fortsat svunget af hjemmeholdet, men 20 minutter før tid dummede Stefan Savic i Atlético-forsvaret sig.

Han fejlbedømte en fremlægning fra Raphaël Varane, sparkede forbi bolden i sin glidende tackling og nedlagde i stedet Ronaldo.

Straffespark til Real Madrid, og fra de 11 meter var selvsamme Ronaldo sikkerheden selv.

Et lille kvarter før tid rykkede lynhurtige Gareth Bale i dybden, og med køligt overblik fandt han Ronaldo fri foran mål. Med en Jon Dahl-inderside kunne han let fuldbyrde sit hattrick.

Fem minutter senere kunne han tydeligt tilfreds med sin indsats lade sig udskifte til velkendte buh-råb fra Atlético-fansene. At dømme ud fra hans væg-til-væg-smil virkede han meget tilfreds med den reaktion.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.