Ronaldo: Neymars PSG-skifte var et skridt tilbage

Den brasilianske fodboldlegende Ronaldo mener, at det ikke fremmede Neymars karriere at forlade Barcelona.

Ritzau
Ronaldo har selv spillet i Barcelona, og han mener ikke, at Neymars rekordskifte til Paris Saint-Germain var et skridt frem karrieremæssigt. Foto: Scanpix/John Sibley/arkiv
Fodbold 12. januar 2018 16:04

Neymar blev verdens dyreste fodboldspiller, da han skiftede fra Barcelona til Paris Saint-Germain, men skiftet var et skridt tilbage karrieremæssigt.

Det mener den brasilianske fodboldlegende Ronaldo.

- Han spiller for Paris Saint-Germain nu, men sportsmæssigt var det et skridt tilbage, siger Ronaldo i et interview med den tidligere fodboldstjerne Zico på YouTube.

- Han (Neymar, red.) var i Barcelona, og han rejste til PSG. Jeg var i Barcelona, men jeg rejste til Inter på et tidspunkt, hvor den italienske liga var meget stærkere.

Neymar kostede PSG cirka 1,65 milliarder kroner i august 2017.

"Fænomenet", som Ronaldo blev kaldt i sin aktive karriere, tilføjede, at han gerne så brasilianeren Gabriel Jesus fra Manchester United spille i front for Brasilien.

- VM står for døren, og vi har brug for hans mål. Vi har længe ledt efter en nummer ni, siger Ronaldo om 20-årige Jesus.

Ronaldo, der har vundet VM i både 1994 og i 2002, spillede fra 1996 til 1997 i Barcelona, efter at han kom til klubben fra PSV Eindhoven.

Han tilbragte fem år i Inter, inden han skiftede til Real Madrid, hvor han også tilbragte fem år. Derefter gik turen til AC Milan, inden han sluttede karrieren hjemme i Brasilien i Corinthians.

Ronaldo er tre gange blevet kåret til årets spiller af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), og han vandt Ballon d'Or i 1997 og i 2002.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...