Ronaldo skal være sidste brik i Juventus' CL-puslespil

Cristiano Ronaldo passer godt til kulturen i Juventus, mener den tidligere assistenttræner Jens Bangsbo.

Cristiano Ronaldo får nummer 7 på ryggen i Juventus. Akkurat som han havde det i Real Madrid. Foto: Massimo Pinca/Reuters

Cristiano Ronaldo får nummer 7 på ryggen i Juventus. Akkurat som han havde det i Real Madrid. Foto: Massimo Pinca/Reuters

Fodboldstjernen Cristiano Ronaldo er ikke kun hentet til Juventus for at sælge trøjer, plakater og underbukser.

Forventningerne til effekten af hans tilstedeværelse på banen for det italienske mesterhold er kolossale.

Det fortæller Jens Bangsbo, der fra 2001 til 2004 var assistenttræner hos Juventus og fortsat har et indgående kendskab til den italienske storklub.

Holdet hungrer efter guld i Champions League. Seneste Juventus-triumf i den fornemste europæiske klubturnering ligger nemlig 22 år tilbage.

- Han er en vigtig brik i deres forventninger og forhåbninger om igen at vinde Champions League, siger Jens Bangsbo.

- Jeg var selv med i en finale i 2003, og i de senere år har de også været i et par finaler og klaret sig godt. Men de mangler den helt store triumf.

- Jeg tror, at Cristiano Ronaldo kan være lige præcis det, der gør forskellen, og det er selvfølgelig også det, de satser på.

Det var nok de færreste, der før sommerens transfervindue havde forventet, at Ronaldo efter ni særdeles succesfulde sæsoner i Real Madrid ville skifte til Juventus.

Ikke desto mindre købte Torino-klubben Ronaldo fri og gav ham en fireårig kontrakt.

Ronaldo skifter til Juventus i en alder af 33 år. Andre stjerner har taget samme tur i en sen fodboldalder.

- Jeg tror, han kommer til at passe rigtig godt ind i Juventus. Juventus har i en lang periode haft stor succes med at integrere spillere, som er i deres karrierers efterår, siger Bangsbo.

I Juventus har Cristiano Ronaldo ikke overraskende fået rygnummer 7. Samme nummer han foldede sit store talent ud med hos Manchester United og Real Madrid.

Han skal dog forberede sig på, at arbejdet for holdet i Juventus er en vigtig del af kulturen.

- Juventus har en kultur og tilgang til spillet, som gør, at spillerne føler sig naturligt velkomne og kan præstere, siger Jens Bangsbo.

- Der sættes ikke spørgsmålstegn ved, om man skal gøre tingene. Man gør tingene, fordi man ved, det kan være med til at bidrage til helheden.

En af de store kulturbærere i Gianluigi Buffon har over sommeren forladt klubben til fordel for Paris Saint-Germain.

Rutinerede klubfolk som Giorgio Chiellini og Andrea Barzagli er dog fortsat en del af Juventus' jagt på europæisk succes.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.