Ronaldo til trætte spaniere: Stop klynkeri

Spanierne mener, at kampprogrammet giver portugiserne en fordel forud for aftenens EM-semifinale.

Ronaldo til trætte spaniere: Stop klynkeri

Portugals store stjerne Cristiano Ronaldo har allerede indledt krigen mod Spanien, selv om de to mandskaber først går på banen i aften klokken 20.45 i den iberiske duel, hvor vinderen får den ene plads i EM-finalen.

Ronaldo er nemlig uenig med Spaniens landstræner Vicente del Bosque, der mener, at Portugal har fået foræret en lille fordel frem mod opgøret.

Fordelen består i, at Ronaldo og holdkammeraterne har fået to hviledage mere end Spanien. Portugal slog Tjekkiet 1-0 i kvartfinalen torsdag i sidste uge, mens Spanien først mødte Frankrig om lørdagen og vandt 2-0.

- Tre dage er mere end nok til at blive klar. Spanierne mener, at det er et handicap, men som professionel fodboldspiller mener jeg ikke, at det gør nogen forskel, siger Cristiano Ronaldo.

Vicente del Bosque er dog sikker på, at trætheden kommer til at spille en rolle i semifinalen. Allerede i sejren over Frankrig kunne landstræneren se, at spillerne var tappet for energi.

- Vi har to dage mindre end dem til at slappe af. Det er et lille handicap, og det er et problem, som jeg tænker på, siger del Bosque.

- Vi er meget udmattede, også fordi varmen var meget hård ved spillerne, sagde den spanske træner efter 2-0-sejren over Frankrig.

Også Italiens landstræner Césare Prandelli har beklaget sig over restitutionstiden under EM og bedt Uefa finde en fremtidig løsning. Ligesom Spanien har italienerne nemlig færre hviledage end torsdagens modstandere fra Tyskland.

Cristiano Ronaldo er i forvejen udråbt som Portugals klart bedste våben i kampen mod de forsvarende europa- og verdensmestre fra Spanien.

Respekten for Ronaldo, som blev matchvinder i kvartfinalen mod Tjekkiet, er også stor i den spanske lejr.

Spanierne står nærmest i kø for at rose Real Madrid-stjernen, der sandsynligvis vil blive dækket op af sin klubkammerat Alvaro Arbeloa. Men alle spaniere kommer ifølge Gerard Pique til at tage del i opgaven.

- Kollektivet skal markere ham, og vi skal hjælpe hinanden. Der skal være en holdkammerat parat, hvis han kommer forbi den første.

- Men hvis vi holder bolden i egne rækker, så får han også færre chancer for at komme forbi os, siger Pique.

Ronaldo er selv bevidst om de store forventninger, der knytter sig til ham.

- Jeg føler ikke noget pres inden kampen mod Spanien. Den slags kampe er en del af mit liv.

- Jeg har spillet den slags kampe de seneste 10 år for landsholdet og i mine klubber, og jeg har vænnet mig til det.

- Jeg føler et ansvar; ja. Men ikke noget pres, fastslår han.

/ritzau/