Roning: Dansk letvægtsdobbeltfirer vinder bronze ved VM

Danmark fik sin første medalje ved VM i roning, da letvægtsdobbeltfireren roede sig til bronzemedaljer.

Så kom den første danske medalje i land ved VM i roning i Aiguebelette.

Letvægtsdobbeltfireren med Emil Espensen, Andrej Bendtsen, Mathias Larsen og Oscar Petersen roede en flot finale og sikrede sig bronze i tiden 5.50,41 minutter.

Det var knap to sekunder langsommere end guldvinderne fra Frankrig, der slog Tyskland i en tæt spurt mellem de to nationer.

- Vi er jublende lykkelige. Jeg tror ikke, der var mange, der havde regnet med, at vi kunne stå med bronzemedaljen i dag, for vi har ikke haft så lang tid til at arbejde sammen, siger Emil Espensen til Dansk Forening for Rosport.

- Det er en stor dag.

Danskerne lagde godt fra land og holdt sig helt fremme sammen med de senere guld- og sølvvindere, men da de tre medaljesæt skulle fordeles, var kræfterne ved at slippe op hos den danske kvartet.

- Vi havde et fantastisk godt glid i båden, og vi blev bare ved med at arbejde hårdt. Mellem 1000 og 1500 meter begyndte vi langsomt at tro på, at vi kunne tage medalje, forklarer Emil Espensen.

På de sidste 200 meter blev de roet agterud, men der var rigeligt med afstand ned til fjerdepladsen, så bronzemedaljen var ikke i fare.

Der var hele fire sekunder ned til Storbritannien, der endte lige uden for medaljeskamlen.

Letvægtsdobbeltfirer er dog ikke en olympisk bådklasse, så der var ingen OL-billetter i tillæg til medaljen for danskerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.