Rooney sikrer England sejren i gruppe D

Wayne Rooney blev matchvinder for England, der vinder EM-gruppe D. Ukraine blev snydt for et mål.

Rooney sikrer England sejren i gruppe D

Goddag til Wayne Rooney - og farvel til Ukraine. Sådan var facit efter opgøret mellem England og Ukraine i EM-gruppe D, som englænderne vandt 1-0 tirsdag aften.

Dermed vinder England gruppen, mens begge værtsnationer er ude af EM, efter at Polen lørdag aften også røg ud af mesterskaberne efter indledende runde.

Men ukrainerne havde dog stor ære af kampen og blev snydt for et mål undervejs.

Hjemmeholdet stillede svækket op til kampen, idet holdets to største angrebsprofiler, Andrei Shevchenko og Andrei Voronin, ikke figurerede i startopstillingen.

Men det så nu ikke ud til at genere værtsnationen, der lagde ud som lyn og torden.

Med et larmende og medlevende publikum i ryggen gik ukrainerne - der var tvunget til at vinde for at gå videre - i offensiven fra første fløjt.

Faktisk skulle der gå næsten en halv time, før englænderne havde den første rigtigt store chance i kampen. På det tidspunkt havde ukrainerne allerede haft de første mange forsøg på Joe Harts mål.

Det var tilbagevendte Wayne Rooney, der var manden bag Englands første forsøg på det ukrainske mål, da han sendte en hovedstød lige forbi mål.

Manchester United-angriberen sad udenfor i englændernes første to kampe med karantæne, men gik altså direkte ind i startopstillingen mod Ukraine i stedet for Andy Carroll.

Han havde dog ikke meget at lave inden pausen, hvor englænderne virkede tilfredse med at overlade bolden til Ukraine og pakke sig på egen banehalvdel.

Men kort inde i anden halvleg slog Rooney til. Et indlæg fra Steven Gerrard i højresiden snittede to ukrainere på vej ind mod mål og snød fuldstændig målmand Andriy Pyatov.

Bolden smuttede under keeperen og lige hen til Rooney, der ikke svigtede med pandebrasken.

Dermed måtte ukrainerne i offensiven, og det lykkedes faktisk også for Marko Devic at få bolden over stregen en enkelt gang.

Det var bare kun tv-kameraerne og ikke måldommeren, der bemærkede det, og dermed blev både tilskuerne og de ukrainske spillere snydt for det mål, der kunne have skabt spænding til sidst.

Trods massivt pres og en indskiftning af Shevchenko blev der dog ikke scoret mere i kampen, og dermed er England klar til kvartfinalen, hvor modstanderen bliver nummer to i gruppe C, Italien.

/ritzau/