Ros til brosten - ris til højhus

Forening belønnede gode og dårlige bygværker i Aalborg Kommune

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:- Et arkitektonisk attentat på funkisgaderummet og en chikanerende anakronisme, som overtrumfer omgivelsernes bygningshøjder. Det skortede ikke på knubbede ord om den ny bygning ved siden af Fisk & Skaldyr på Vesterbro, da Foreningen for bygnings- og landskabskultur i går overrakte årets ris- og rospriser på Stadsarkivet i Aalborg.

Priserne gik i begge tilfælde til rådmand for by- og landskab Hans Henrik Henriksen (S), for det er ikke kun ”det skæve tårn” på Vesterbro foreningen har set sig gal på - det er i lige så høj grad det faktum, at der i det hele taget er givet tilladelse til den form for byggeri.

- Det er det forkerte hus på det forkerte sted. Og derfor virker det også som om, man har taget mere hensyn til en privat bygherres ønske om at få mest muligt ud af et lille grundstykke end lokalplanen for området, siger formand Pernille Nymann Jensen.

Hun mener heller ikke, offentligheden er blevet inddraget tilstrækkeligt i planlægningsprocessen. Og det ærgrer hende, for i det forgangne år har Foreningen for bygnings- og landskabskultur arbejdet meget med demokrati og borgerinddragelse.

- Det er også derfor, vi bliver ved med at lave arrangementer, som det her. For kommunen er ikke altid god til at lytte, så det kan godt være lidt svært at trænge igennem, forklarer hun.

Årets rospris gik denne gang til renovering af belægningerne ved Vor Frue kirke, som har skabt en plads, der spiller godt sammen med det grønne anlæg foran Stadsarkivet.

- En en fornem og rolig oase i midtbyen med enkle og flotte detaljer i brostenene, hedder det blandt andet i foreningens begrundelse.

Roseprisen går både til by- og landskabsforvaltningen og arkitektfirmaet Vibeke Rønnow Landskab, for ifølge Pernille Nymann har de samarbejdet på fornem vis.

- Det er et godt eksempel på samskabelse og demokrati. For alle har villet det, og alle har samarbejdet om det - og det gælder både arkitekter, fagfolk og brolæggere, som har udvist en høj grad af professionalisme, forklarer hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.