Ros til kommunen

DN er glade for Hjørring Kommunes indsats for naturværdierne

Kystsikring fyldte meget på årsmødet i DN i Hjørring. Arkivfoto: Daniel Bygballe

Kystsikring fyldte meget på årsmødet i DN i Hjørring. Arkivfoto: Daniel Bygballe

HJØRRING:Det hører til sjældenhederne, at Danmarks Naturfredningsforening roser Hjørring Kommune for sin indsats for naturværdierne, men det var faktisk tilfælde på lokalafdelingens årsmøde, hvor 30 medlemmer hørte lokalformand Jørgen Jørgensen rose kommunens tiltag med en kommende naturpolitik, og også initiativet med et kommende nationalt folkeligt naturmøde i Hjørring Kommune i 2016 fik rosende ord med på vejen.

- Mere viden og forståelse for naturen er den vigtigste forudsætning for en fortsat bred opbakningen naturbeskyttelse og genopretning, sagde Jørgen Jørgensen.

Kystsikring fylder meget

Også debatten om kystsikring og nye kystprojekter fyldte en del i formandens beretning.

- DN’s absolutte røde linje går ved Lønstrup Klint, som er et internationalt naturbeskyttet område. Her kan der efter foreningens mening ikke gives tilladelse til kystsikring, fastslog Jørgen Jørgensen.

Farlig glidebane

Han gav udtryk for, at det planlagte hotelprojekt i klitterne i Løkken ikke hører til de værste, men grundlæggende mener han, at det slår hul i den danske tradition for at beskytte naturen på kysterne og frygten er, at det er starten på en farlig glidebane.

Der var genvalg på alle poster, og efter mødet konstituerede bestyrelsen sig med Jørgen Jørgensen som formand, Bjarne Bang som næstformand samt Arnold Simonsen som sekretær og webmaster. Danmarks Naturfredningsforening i Hjørring har 1200 medlemmer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.