Ros til Kunsten og godsbanen

Afledningen af regnvand på godsbanearealet er ifølge foreningen løst på forbilledlig vis.Foto: Grete Dahl
1. september 2016 09:40

Der var to gange ris og en portion ros til Aalborg Kommune da Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur satte priser på forhold af betydning for byens rum.

Den sidste af i alt fire priser faldt i form af ros til renoveringen af Kunsten.

Til Kunstens ledelse er der ros for dens rettidige omhu, der har bragt bygningen, som er blandt Alvar Aaltos fornemste og mest velfungerende værker, til værdighed igen.

Rosen bredes ud til sponsorer og de rådgivere, "som har levet sig ind i husets ånd og skabt en respektfuld renovering og på nænsom vis opdateret huset med nye faciliteter.

I den positive afdeling modtog Aalborg Kommune samt DSB Ejendomsudvikling ros til projektet med LAR - lokal afledning af regnvand - på Godsbanearealet.

Opgaven med at skabe bassiner til regnvand ved skybrud og dermed undgå tilsigtede oversvømmelser, har Polyform Arkitekter løst på kreativ vis ved at anlægge sportsbaner, der kan fungere som bassiner, samt ved at skabe små oaser i form af åbne vandområder med en vegetation af siv.

Når by- og landskabsrådmand på kommunens vegne også måtte indkassere dobbelt ris beror det på den færdige plan for havneområdet Øst for brolandingen i Nørresundby, hvor der er givet tilladelse til etagebyggeri helt fremme på kajkanten samt tilladelse til byggeri af et højhus med lejeboliger, og til forslaget til en lokalplan, der, hvis den vedtages som skitseret, giver mulighed for at erstatte eksisterende etageboliger på Otiumvej med nye blokke med flere etager.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...