Rosberg overrasker og sætter Hamilton på plads

Kevin Magnussen starter det amerikanske grandprix som syver, mens Nico Rosberg starter forrest.

Den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen blev i lørdagens kvalifikation til det amerikanske grandprix i Austin sat på plads af McLaren-teamkammeraten Jenson Button.

Magnussen blev noteret for den ottendebedste tid, mens Button var syver i Q3, men det er alligevel danskeren, som starter søndagens løb fra den syvendebedste startposition.

Button har op til løbet nemlig skiftet gearkasse og straffes derfor med fem pladser i startrækkefølgen.

Magnussen var godt kørende og var sjettehurtigst i Q1, den første kvalifikationsrunde. I Q2 blev danskeren noteret for syvendebedste tid, og der var lagt op til en spændende intern McLaren-duel.

I front duellerede de to Mercedes-teamkammerater og VM-rivaler Lewis Hamilton og Nico Rosberg som ventet om pole-position.

Den VM-førende Hamilton havde domineret de fleste af de tre træningerne op til selve kvalifikationen, men Rosberg viste sig bedst, da det gjaldt.

Rosberg klokkede tiden 1.36,067 minutter i Q3 og var 0,376 sekunder hurtigere end Hamilton. Magnussen var 1,639 sekunder langsommere end Rosberg.

Søndagens grandprix starter klokken 21 dansk tid. Inden løbet topper Hamilton VM-stillingen med 291 point. Rosberg følger efter med 274 point.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst