Rosendalskolen skal have nogle flere læseheste

På Rosendalskolen har 7. klasserne lavet kampagner, der skal lokke skolens ældste klassetrin til at læse endnu mere i fritiden

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Eleverne i 7. klasse havde udstillet nogle af deres favoritbøger til ferniseringen, hvor der også blev vist egenproducerede bogtrailers på storskærm. Foto: Jesper Thomasen

HØRBY SKOLEBY: På Rosendalskolen har den forgangne uge stået i litteraturens tegn.

Skolens tre 7. klasser har fået til opgave at lave kampagner, der kan lokke de øvrige klassetrin i udskolingen til at læse endnu mere.

Blandt andet har de kortlagt læsevanerne blandt eleverne i 6. klasse, der også var inviteret til at se kampagnerne, da der torsdag var fernisering i skolens gymnastiksal.

Her lokkede de ældste elever med alt fra egenproducerede bogtrailers, flyers og plakater til bogudstillinger, bolsjer og sågar en "læs løs"- kage.

Læsning er personlig udvikling

Læselystkampagnerne er blevet til i et samarbejde mellem Rosendalskolens pædagogiske læringscenter og Mariagerfjord Bibliotekerne.

- Læselystkampagnen er et forsøg på at inspirere de unge til at læse mere. Læsning kan give dem nogle redskaber i deres videre liv, men det kan også være med til at udvikle dem personligt, siger Karina Dalsgaard, der er bibliotekar i skolens pædagogiske læringscenter.

13-årige Alexander Mussie Schou fra 7.c og hans gruppe har lavet kampagnen "Læs dig til succes":

- Den handler om, at det er vigtigt for alle i hele verden at lære at læse, så man kan få sig en god uddannelse.

Læs også NORDJYSKE fredag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.