Danmark

Roskilde Festivalen starter vådt

Festivalgæsterne må slå telt op på fugtigt græs, og vejret bliver ustadigt frem til musikken starter.

Roskilde Festivalen starter vådt

Det er en kold og klam fornøjelse at sidde i kø til årets Roskilde Festival, som slår portene op lørdag klokken 18.

De første gæster ankom for flere dage siden, og utålmodigheden har bredt sig i takt med, at regnen siler ned over de lange køer ved indgangene.

- Det skal blive rigtig godt at komme ind og få sat sit telt op og komme i gang med at feste, siger den 18-årige Roskilde-debutant, Eirik Nystøin fra Oslo. Han har - sammen med kammeraten Bjørnar Andersen - siddet i kø siden klokken 10 lørdag.

Festivalgæsterne får dog brug for både regntøj og solcreme i de kommende dage, hvor den står på opvarmning frem til festivalpladsen åbner torsdag eftermiddag.

- Vejret har været lidt blandet over Roskilde de sidste par dage, og sådan vil det fortsætte, siger Jeanne Mangerel, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Der kan komme lidt byger, og det bliver en blanding af sol og skyer, så det ser egentlig okay ud. Det er ikke kraftige byger, konstaterer hun.

Søndag skulle det blive til mindre vand og mere sol for gæsterne, men vejret vil være ustadigt frem til onsdag.

- Torsdag ser der ud til at komme en front ind over, men vi kan godt være så heldige, at den er passeret om aftenen, så det bliver tørt, når musikken starter. Umiddelbart kommer det til at regne en del af dagen, fortæller Jeanne Mangerel, og konstaterer:

- Det betyder ikke vanvittigt meget regn, men det kan godt være lidt vådt, så man skal nok have et par gummistøvler at stå i.

Temperaturerne kommer til at ligge mellem 15 og 18 grader de første dage, hvorefter de vil nærme sig de 20. Nætterne bliver taknemmelige med temperaturer omkring 10-12 grader.

- Man skal nok have flere lange bukser end shorts med, men hvis det ikke bliver for meget kan det sagtens blive til shorts og lidt solcreme på næsen, vurderer Jeanne Mangerel.

Det humørsyge danske sommervejr kan dog ikke tage modet fra de to unge norske festivalsdebutanter.

- Vi overlever. Vi kommer jo fra Norge, lyder det samstemmigt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.