Rotterne yngler - som rotter

Antallet af rotteanmeldelser stiger i Mariagerfjord Kommune, som nu er gået på jagt efter en forklaring.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

MARIAGERFJORD:Antallet af anmeldelser fra borgere, der har besøg af rotter på deres ejendomme, stiger og stiger i Mariagerfjord Kommune, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Fra 2011 til 2012 steg antallet af anmeldelser fra 1360 til hele 2383, og det sprængte det i forvejen pressede budget, Mariagerfjord havde lagt for indsatsen mod rotterne.

Kommunen betalte således ISS Skadedyrsbekæmpelse 778.000 kroner for at bekæmpe rotteplagen ude hos borgerne, mens der kun var afsat 610.000 kroner.

- Vi oplever en lidt mærkelig situation. Tallet i 2012 er generelt meget højt, men især i efteråret eksploderede det, og vi har ingen forklaring på det, fortæller afdelingsleder Poul Møller.

Kommunerne indberetter hvert år antallet af rotteanmeldelser til Naturstyrelsen, og i Mariagerfjord afventer man nu, at Naturstyrelsen kommer med meldinger om, hvordan det ser ud på landsplan.

- Hvis der er tale om en generel stigning, kommer der måske også en generel vejledning til, hvordan man kan forbedre indsatsen, siger Poul Møller.

Konstaterer man som borger i Mariagerfjord rotter, skal det anmeldes til ISS Skadedyrssikring på tlf. 96 32 00 65.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden