Terndrup

Royal aflægger fyldte 25 år

Lokale konservative satte en bronzeplade ved Margrethe-egen

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Formanden for den konservative vælgerforening, Karen Eriksen, har skænket bronzepladen ved Margrethe-egen, som daværende viceborgmester Vagn Gaarde tog initiativ til at plante. Privatfoto

TERNDRUP:16. april 1990 fyldte dronningen 50 år, og det syntes den daværende konservative viceborgmester, Vagn Gaarde, at Skørping Kommune burde fejre.

Derfor tog han initiativ til, at den konservative vælgerforening plantede et lille egetræ ved rådhuset i Terndrup og døbte det Margrethe-egen.

Onsdag eftermiddag samledes en lille flok lokale konservative igen for at fejre dronningens fødselsdag og samtidig markere, at Margrethe-egen nu er blevet 25 år og har nået en anseelig højde.

- Jeg vil vædde med, at over 90 procent af Terndrups befolkning enten ikke aner noget om eller kan huske historien, men nu kan de blive mindet om den, sagde Vagn Gaarde og afslørede en lille bronzeplade med teksten ”Margretheegen - plantet af den Konservative Vælgerforening 16. april 1990”.

Der blev også råbt et nifoldigt leve for dronningen, og Vagn Gaarde læste digtet ”Træets bøn” ligesom ved plantningen.

”Du, som går forbi mig, lyt til min bøn, gør mig ikke fortræd”, slutter digtet.

- Og det har åbenbart båret frugt, for en række egetræer, som var plantet rundt om rådhuset, blev for kort tid siden fældet for at give mere lys. Men ikke Margrethe-egen, sagde Vagn Gaarde.

Det var formanden for den konservative vælgerforening i Rebild, Karen Eriksen, der havde skænket bronzepladen placeret på en lille granitsten ved træets fod.

I øvrigt var der endnu en fødselar til stede onsdag: Vagn Gaarde er præcis tre år ældre end dronningen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.