Royal tradition møder Hollywood-glamour ved britisk bryllup

Der vil både være klassisk musik og gospel, når britiske prins Harry og amerikanske Meghan Markle bliver gift.

Meghan Markle og prins Harry siger lørdag ja til hinanden ved et imødeset bryllup. Bruden ankommer til kirken klokken 12.59 dansk tid. Foto: Scanpix/Ben Birchall/arkiv

Meghan Markle og prins Harry siger lørdag ja til hinanden ved et imødeset bryllup. Bruden ankommer til kirken klokken 12.59 dansk tid. Foto: Scanpix/Ben Birchall/arkiv

Når den britiske prins Harry og den amerikanske skuespiller Meghan Markle lørdag bliver gift, så bliver det både med de klassiske, britiske traditioner i fokus, men også med et drys af Hollywood.

36-årige Meghan Markle er født og opvokset i Los Angeles, og hun er blandt andet kendt sin rolle i tv-serien "Suits".

Og dermed kæder det imødesete bryllup på usædvanlig vis Windsors traditioner med Hollywoods glitter. To verdener, der dog samtidig begge er kendt for en massiv mediedækning.

Noget, der i høj grad også har gjort sig gældende op til lørdagens bryllup.

Særligt brudens familie har været i fokus. Blandt andet har farens afbud fyldt meget i de britiske medier. Ifølge mediet TMZ har faren Thomas Markle meldt afbud, fordi han har problemer med sit hjerte.

Derfor bliver det Markles kommende svigerfar, britiske prins Charles, der skal følge hende op ad kirkegulvet. Ifølge mediet Daily Mail kommer bruden dog til at gå det første stykke på egen hånd kun omgivet blomsterpiger.

Herefter følger selve ceremonien, hvor der ifølge planen både vil blive spillet salmer, klassisk musik, gospel og soulmusik.

Op mod 100.000 tilskuere ventes lørdag at stimle sammen omkring kongehusets slot Windsor Castle. Og også i de britiske medier bliver der fra morgenstunden lagt op til det imødesete bryllup.

"I'm getting Harryed in the morning", lyder den kække overskrift i tabloidmediet The Sun lørdag morgen, mens Daily Mail fokuserer på brudens beslutning om at gå halvvejs alene ned ad kirkegulvet.

Meghan Markle ankommer til St. George's Chapel klokken 12.59 dansk tid lørdag.

Når hun og prins Harry har sagt ja til hinanden, køres de i åben hestevogn til St. George's Hall. Her er 600 gæster inviteret til en reception med dronning Elizabeth som værtinde.

Gæstelisten er ikke offentliggjort, men i britisk presse gættes der på navne som sir Paul McCartney, sir Elton John, sportsstjerner, personer inden for velgørenhed og naturligvis parrets venner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.