EMNER

RTX-telefoni til Mexico

Nordjysk trådløs løsning kan blive udbredt til 100 mexicanske byer på tre år

Tage Rasmussen, chef for RTX Telecom: Set sammen med de løsninger, vi arbejder på at opbygge i Brasilien, understreger Marcatel-samarbejdet vores engagement og spirende succes i Latinamerika.

Tage Rasmussen, chef for RTX Telecom: Set sammen med de løsninger, vi arbejder på at opbygge i Brasilien, understreger Marcatel-samarbejdet vores engagement og spirende succes i Latinamerika.

NØRRESUNDBY:En aftale om leverance af trådløs telefoni og bredbåndsadgang til en klynge af fem byer i det nordlige Mexico bliver efter alt at dømme starten på et flerårigt samarbejde mellem RTX Telecom og det mexicanske teleselskab Marcatel. I alt har Marcatel planer om at dække omkring 100 byer med trådløs telefoni og bredbånd i løbet af de næste tre år, og det ligger i kortene, at RTX kan stå for hele installationen. Det vil i givet fald betyde en stor tocifret millionordre. - Men det helt afgørende for os lige nu er, at vores strategi om at satse på det latinamerikanske marked nu har båret frugt efter en intensiv salgsindsats herfra og fra vores mexicanske forhandler, siger Tage Rasmussen, administrerende direktør for RTX, der forventer næste del af aftalen på plads inden for et halvt år. Midt i glæden over den succes kan Tage Rasmussen ikke lade være med at ærgre sig, at kontrakten falder sammen med udbruddet af den mexicanske svineinfluenza. - Det er selvfølgelig godt gammeldags træls. Men ifølge de meldinger vi har fra vore mexicanske partnere kan man regne med, at faren er drevet over, når vi skal have folk derover fra midten af maj, fortæller Tage Rasmussen. Den beskæftigelsesmæssige effekt hos RTX er beskeden. Udstyret til den trådløse løsning i Mexico vil blive fremstillet hos elektronikproducenter i Indonesien, som RTX har benyttet i en længere årrække. Og installationerne vil i vidt omfang blive udført af mexicansk arbejdskraft. Dog sendes fra nordjysk side to-tre teknikere til Mexico for at vejlede i forbindelse med installationen. I øvrigt er det ikke første gang, at RTX har fået en ordre i Mexico. Tidligere har den nordjyske virksomhed leveret et andet trådløst projekt, men slet ikke med de perspektiver, der nu tegner sig med Marcatel-kontrakten. - Vi er umiddelbart meget begejstrede for samarbejdet med Marcatel og vores fælles projekt. Det mexicanske teleselskab Marcatel er grundlagt i 1996 og tilbyder tale-, data-, video- og infrastrukturydelser til erhvervs- og boligmarkedet. Ydelserne tilbydes via et fiberoptisk netværk, som har en høj kapacitet og en længde på ca. 2.700 kilometer, som strækker sig over hele Mexico. Marcatel’s portefølje af taleydelser inkluderer blandt andet telefoniløsninger til lokale og langdistance opkald.