Rui Costa tramper sejren hjem i Schweiz

Portugiseren Rui Costa blev den samlede vinder af Schweiz Rundt. Tanel Kangert fra Estland vandt sidste etape.

Rui Costa tramper sejren hjem i Schweiz

Cykelløbet Schweiz Rundt sluttede søndag med en samlet sejr til portugisiske Rui Costa (Movistar) efter en spændende afslutning i de schweiziske bjerge.

Luxembourgeren Fränk Schleck, der startede dagen som nummer to i klassementet 14 sekunder efter Costa, gik ellers som ventet til angreb på sidste etape.

Og selv om han på et tidspunkt havde opbygget et forspring på et lille minut, kunne han ikke holde konkurrenterne væk.

I stedet blev det esteren Tanel Kangert (Astana), der løb med sejren på sidste etape efter 216 kilometers kørsel til Sörenberg. Nummer to blev franske Jeremy Roy fra FDJ-BigMat, mens italienske Matteo Montagui (Ag2R) kom i mål som nummer tre et halvt minut senere.

Men for det samlede resultat var det vigtigste, at Rui Costa formåede at holde sig i halen på Fränk Schleck, så portugiseren kunne notere sig for en lidt overraskende samlet sejr i løbet.

Med danske øjne var det opmuntrende, at både Jakob Fuglsang og Chris Anker Sørensen spillede fremtrædende roller på sidste etape.

Fuglsang som hjælper for Schleck, og Sørensen som en af de mest aktive blandt de forreste, da etapevinderen skulle findes. Chris Anker Sørensen blev da også etapens bedste dansker på en 7. plads.

/ritzau/