Rumæner fængslet in absentia for 70 indbrud

Nordjyllands Politi har fået gennembrud i stor indbrudssag

Ole Sanvig Knudsen
Arkivfoto: Colourbox
Aalborg 13. juli 2016 09:41

AALBORG: Nordjyllands Politi fik tirsdag varetægtsfængslet en 37-årig rumænsk statsborger in absentia i et lukket grundlovsforhør i Aalborg, sigtet for at stå bag 70 villaindbrud, hvoraf de 65 blev begået i Nordjylland i sommeren sidste år.

Politikredsen var ramt af et stort antal indbrud sidste år, hvor der i juli alene blev anmeldt 393 indbrud hvoraf mange blev gennemført via underboring. Politiet mener nu, at en del af de mange indbrud altså er på vej mod en opklaring.

En fængsling in absentia betyder, at rumæneren ikke selv var til stede under grundlovsforhøret. Formålet med varetægtsfængslingen in absentia er at få udstedt en europæisk arrestordre, fordi den betyder, at den 37-årige kan hjemtages til Danmark for at blive retsforfulgt. Der blev afsagt kendelse om varetægtsfængsling af den 37-årige, hvilket ikke blev kæret til landsretten af den beskikkede forsvarer.

- Vi sender nu sagen videre til henholdsvis Statsadvokaten samt Justitsministeriet, og først når de har godkendt den europæiske arrestordre, kan den effektueres, siger politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi.

Også fra andre politikredse

Blandt de mange sager er der også indbrudssager fra øvrige politikredse.

- I vores efterforskning har vi også enkelte indbrud fra Nordsjælland, Midt- og Vestsjælland samt Syd- og Sønderjylland, der er lavet i perioden 2009-2013, siger politikommissær Sune Myrup.

Af hensyn til den videre efterforskning ønsker Nordjyllands Politi ikke at oplyse, hvordan den 37-årige er blevet identificeret, samt hvad der knytter ham til de mange villaindbrud.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...