Rumænere sender FCK ud af Europa League

FCK skulle vinde, men måtte nøjes med 1-1 i Parken mod Steaua Bukarest. Holdet er nu færdig i Europa League.

Rumænere sender FCK ud af Europa League

FC København er færdig i Europa League, efter at københavnerne torsdag aften spillede 1-1 imod Steaua Bukarest i Parken.

Igor Vetokeles udligning i slutfasen rakte ikke for FCK, der kom bagud på et rumænsk langskudsmål et kvarter før slutfløjt.

På forhånd var kravet som minimum en sejr til FCK, men træner Ariël Jacobs havde slet ikke fået sit mandskab op i det gear, der kræves for at spille på Europas næststørste scene.

Det gik alt for langsomt, når FCK-spillerne skulle fremad banen, og derfor lykkedes det kun at komme til ganske få chancer.

Københavnerne insisterede på at spille på tværs af banen, og de rumænske gæster havde nemt ved at sideforskyde forsvaret, så de hele tiden var i overtal omkring bolden.

På den måde gik der hele 40 minutter, før FCK fik truet Steauas mål for første gang, da et indlæg fra Rurik Gislason pludselig lå for fødderne af Nicolai Jørgensen i gæsternes straffesparkfelt.

Inden angriberen nåede at få sparket til bolden, var den allerede tacklet væk. I stedet fik Claudemir i samme angreb sendt et spark forbi mål, og så var værterne i det mindste noteret for et skudforsøg.

Steaua Bukarest kunne gå videre til 1/16-finalerne med uafgjort, så lysten til at angribe var ikke den største fra rumænsk side.

Gæsterne kørte efter et kontra-koncept, som virkede noget bedre end hjemmeholdets taktik.

Efter en halv time blev det rigtig farligt, da Adrian Popa sprintede over en halv banelængde med flere FCK'ere halsende efter sig. Fra baglinjen sendte Popa bolden skråt bagud, og heldigvis for hjemmeholdet fik Lars Jacobsen tacklet Christian Tanase i skudøjeblikket.

Samme Tanase blev to minutter efter pausen præsenteret for sit andet gule kort for et forsøg på at filme sig til et straffespark, og med 10 mand kunne FCK lægge lidt mere tryk på Steaua.

20 minutter før slutfløjt havde Andreas Cornelius et godt hovedstødsforsøg, der kunne have bragt FCK foran.

Men kort efter gik det så galt, da Steauas Raul Rusescu lidt overraskende forsøgte sig med et langskud, der sneg sig ind helt ude ved stolpen i Kim Christensens mål. 1-0, og så var det vanskeligt for FCK.

Indskiftede Igor Vetokele bragte dog lidt energi til FCK-holdet, og tre minutter før slutfløjt fik han headet et indlæg i mål til 1-1, da han løb til forreste stolpe. Værterne pressede på i slutfasen uden at fremtvinge flere scoringer.

FCK slutter på tredjepladsen i gruppe E med otte point. Steaua og Stuttgart går videre med henholdsvis 11 og 8 point. Selv om Molde torsdag vandt 1-0 i Stuttgart, så slutter nordmændene på sidstepladsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.