Rumænsk kaos løfter landsholdsglæden hos VM-anfører

Line Jørgensen er mødt op i VM-lejren med et halvt år som udlandsprofessionel i bagagen.

Håndboldkvindernes anfører, Line Jørgensen, kan se tilbage på et begivenhedsrigt første halvår i den rumænske klub CSM Bukarest, der til fulde har levet op til fordommene om østeuropæisk håndbold, hvor der ikke er langt til handling.

Sportsligt er det ellers gået nogenlunde efter planen for den storsatsende klub, men uden for banen har der været uro - kulminerende med den overraskende fyring af den danske træner Mette Klit få uger inde i sæsonen.

- Selvfølgelig har jeg nogle gang tænkt: "Arh, det er irriterende", når der har været problemer, og træneren er blevet fyret. Men på den anden side er det også bare det, man altid har hørt om med østeuropæiske klubber.

- Nu får jeg lov til at prøve det. Og jeg tror faktisk, at det er sundt. Jeg står ikke og tænker, at jeg bare skal hjem til en dansk klub i en fart. Jeg har mod på mere, siger Line Jørgensen.

De fremmede forhold i dagligdagen kan også være med til at løfte hendes niveau på landsholdet, mener hun selv.

Hun er blevet vant til at spille under et stort pres i en meget ambitiøs klub, og som udlandsdansker får spilleglæden et nøk op, når hun er hjemme i landsholdslejren.

- Man sætter pris på at komme hjem til Danmark på en helt anden måde, end når man bor her. Der er en anden kultur dernede. Alt foregår på engelsk, og selv om der er nogle fantastiske piger på holdet, så er det bare noget andet.

- Det er lidt en slags forløsning at komme hjem og kunne tale dansk og være i en dansk kultur. Det betyder noget at komme hjem i den danske håndboldkultur, forklarer Line Jørgensen.

Fredag aften tager hun sammen med landsholdskammeraterne hul på de sidste forberedelser før VM på hjemmebane.

I den spanske by Gijon spiller Danmark mod Tunesien som del af en firenationersturnering.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.