Rumraket er eksploderet på testrampe i Florida

En rumraket er eksploderet på Cape Canaveral i USA, rapporterer amerikanske medier.

Udland 1. september 2016 15:55 - Opdateret 1. september 2016 17:05
En rumraket er eksploderet under test forud for affyring fra rumcentret Cape Canaveral i USA. Det rapporterer amerikanske medier ifølge det tyske nyhedsbureau dpa. Der er ingen tilskadekomne.

Ifølge ubekræftede rapporter er der tale om en SpaceX-raket af typen Falcon 9.

Nyhedshjemmesiden Spaceflight Now skriver, at eksplosionen skete ved affyringsrampe 40, da der blev foretaget en rutinekontrol af rakettens ni motorer.

Hverken selskabet eller dets leder, Elon Musk, har kommenteret rapporterne.

Den næste Falcon 9-raket skulle ikke have været affyret før lørdag, hvor kommunikationssatellitten Amos 6 skulle opsendes. Facebook vil udnytte denne satellit til at øge tilgangen til internettet i Afrika.

En Falcon 9-raket fra SpaceX skrev rumhistorie sidste år, da hovedraketten efter 10 minutters flyvning vendte tilbage til Jorden og landede intakt.

Raketten medbragte 11 telekommunikationssatellitter, der efter frigørelsen fra hovedraketten fortsatte ud i rummet. Den store bedrift ved opsendelsen var dog, at det lykkedes at gennemføre en landing af hovedraketten, som kan genbruges.

SpaceX, som har hovedsæde i Californien, forsøger at revolutionere raketindustrien, der i øjeblikket taber millioner af dollar, fordi raketter ikke kan genbruges og sendes op flere gange.

/ritzau/dpachat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...