Run på efterårsferien efter møgsommer i Danmark

De manglende reelle sommerdage i juli måned har fået flere end sidste år til allerede nu at søge efter solferie i efterårsferien.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

sommer, sol, palme, ferie, charter Foto: Free/Colourbox

DANMARK:Grå skyer og regn. Det var ikke lige den vejrudsigt, som mange danskere, der holdt ferie i Danmark, havde satset på.

Derfor er søgningen efter noget solferie i den næste skoleferie - uge 42 - intensiveret.

Det fortæller direktør hos prissammenligningssiden Travelmarket.dk Ole Stouby.

- Vi ser flere søgninger efter rejser til sol og varme i uge 42 end på samme tidspunkt sidste år, siger Ole Stouby.

Han bliver bakket op af Torben Andersen, der er kommunikationschef i rejsebureauet Spies, hvor man kan se, at der er mere run på efterårsferien lige nu sammenlignet med samme tid sidste år.

- 60 procent af vores rejser i uge 42 er solgt, og det er bedre end sidste år. Det er særligt Gran Canaria og Mallorca, hvor der stadig er pladser, og det er vores vurdering, at vi har udsolgt til uge 42 omkring den 10. september, siger Torben Andersen.

Den regnfulde juli resulterede i alt udsolgt hos charterselskaberne, hvorfor mange også missede sydens sol i juli og derfor går på jagt nu, vurderer Ole Stouby fra Travelmarket.dk.

- Mange af dem, som gik forgæves og ikke kom afsted i sommerferien, ser nu frem mod en rejse sydpå med familien i efterårsferien.

Og den dårlige sommer, hvor der kun var en enkelt sommerdag med over 25 grader i hele juli, fik mange til at booke afbudsrejser, hvilket tvang priserne højt op.

- Priserne denne sommer var meget højere end juli 2016, og i uge 30 var gennemsnitsprisen faktisk næsten dobbelt så høj sammenlignet med den tilsvarende uge sidste år. I gennemsnit var priserne 30 procent højere end i juli 2016, siger Ole Stouby.

De høje prisniveauer er fortsat ind i august, hvor priserne også ligger over sidste år.

Og vil man afsted til noget sol i efterårsferien, så er der stadig mulighed for at komme afsted for lige under 4000 kroner til eksempelvis Spanien og Grækenland, viser en søgning fra Travelmarket.dk.

- Alternativt kan man faktisk komme til Thailand for bare 6600 kroner til Paradisøen Phi Phi, siger direktør Ole Stouby.

Er man fleksibel med hensyn til ud- og hjemrejsedagen omkring efterårsferien, så er der ifølge Travelmarket.dk mellem 500-1500 kroner at spare per person på forskellige rejsemål.

/ritzau/FOKUS

Historisk god sommer for charterbranchen

- Spies havde en belægning i juli på 99,9 procent.
- Det er den bedste månedlige belægning i Spies 60 år lange historie.
- Rekordhøje priser på afbudsrejser i juli.
- Udsolgt over hele linjen hos charterselskaberne i juli.
Kilder: Travelmarket.dk, Spies.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.