Rund dj og multikunstners plade er løbet tør for riller

Den folkekære kunstner Morten Lindberg, der gik under navnet Master Fatman, døde natten til tirsdag.

Morten Lindberg, der er kendt under kunstnernavnet Master Fatman, døde natten til tirsdag. Han kunne kalde sig både dj, radiovært, instruktør og meget mere (arkivfoto).

Morten Lindberg, der er kendt under kunstnernavnet Master Fatman, døde natten til tirsdag. Han kunne kalde sig både dj, radiovært, instruktør og meget mere (arkivfoto).

KØBENHAVN:Dj'en, entertaineren, tv-værten, radioværten, musikeren, bankoværten og foredragsholderen Master Fatman er død - 53 år gammel.

Det var Radio24syv-direktør Jørgen Ramskov, der på vegne af familien fortalte om det pludselige dødsfald, der skete natten til tirsdag. Dødsårsagen er ikke oplyst.

Allerede som 21-årig valgte Fatman at smide sit borgerlige navn, Morten Lindberg, og skabte sig en karriere som overvægtig discomusiker.

Den bakkenbartede Master Fatman startede sit liv i Munkebo på Fyn i 1965. Efter en opvækst, hvor han blandt andet gik på Rudolf Steiner-skole, slog han i firserne igennem med musikken.

Siden tog hans karriere fart med et hav af titler på cv'et.

Trods de mange talenter, var han dog ikke selv i tvivl om, hvad der fyldte mest.

- Jeg lytter til plader hele dagen. Jeg har hele tiden musik i ørerne eller laver noget, der har med musik at gøre. Jeg er hele tiden nysgerrig efter nyt, sagde han i et interview med Berlingske i 2014.

Det var fortolkningerne af gamle Abba-sange og discoklassikere, der førte til hans gennembrud både med livebandet Master Fatman and his Freedom Fighters og senere med albummet "Hail Hail".

Men den hæse stemme kunne mere end at spille musik. I 1992 debuterede Fatman som filminstruktør med kultfilmen "Gayniggers from Outer Space", hvor han styrede slagets gang.

Senere blev det også hans egen tur til at blive instrueret, da Fatman i 2006 deltog i tredje sæson af "Vild med dans" og i 2014 i programmet "Dit hjem i vores hænder".

Fatman har også lagt vejen forbi radioen, hvor han har været vært på radioprogrammerne p8 Jazz og Radio24syv-programmet "Croque Monsieur".

Den landskendte kunstner mødte sin afrikanske hustru, Herminia Mabunda, under en koncert på Roskilde Festival. De blev gift i 2010.

Året efter fødte hun parrets første fælles datter, Sol. Siden har de fået yderligere tre børn. Derudover har multikunstneren også en søn fra et tidligere forhold.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.