Rundspørger giver Vilhelmsen klar føring

To rundspørger giver ikke Astrid Krag mange chancer for at blive ny formand for SF. Men ikke alle har svaret.

Rundspørger giver Vilhelmsen klar føring

Annette Vilhelmsen er klart baglandets favorit som ny formand for SF, hvis man tror på rundspørger fra Danmarks Radio og Berlingske Research.

Rundspørgerne lider imidlertid under, at de kun har talt med lidt over halvdelen af dem, de ville have svar fra. Hvis det især er Vilhelmsens støtter, der har svaret, er målingerne misvisende.

DR Analyse har talt med 51 procent af 108 lokalformænd i SF. Blandt de svarende foretrækker 51 procent at få erhvervs- og socialordfører Annette Vilhelmsen som partiformand.

Kun 27 procent af de svarende vil have sundhedsminister Astrid Krag i spidsen for partiet.

Berlingske Research er nået frem til en meget lignende opbakning til Annette Vilhelmsen ved at spørge kredsformænd og medlemmer af landsledelsen. Blandt 135 adspurgte har 64 svaret.

Resultatet hos Berlingske er, at 53 procent opbakning til Vilhelmsen og kun 27 procent til Krag, mens 20 procent svarer ved ikke.

Den 29-årige sundhedsminister Krag betragtes bredt som ledelsens kandidat, som kan føre den afgående formand Villy Søvndals regeringsprojekt videre.

Den 52-årige Vilhelmsen er kandidaten for mange SF'ere, som mener, at SF har bevæget sig for langt til højre af hensyn til Socialdemokraterne og De Radikale.

Den nye formand skal vælges ved en urafstemning. Hvis der melder sig flere kandidater end de to nuværende, skal et ekstraordinært landsmøde skære antallet af kandidater ved urafstemningen ned til to.

Fristen for at melde sig som kandidat er på fredag den 21. september kl. 12.

Resultatet af urafstemningen trække ud til slutningen af oktober eller begyndelsen af november.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.